Polonia anunță un nou record de infectări cu coronavirus

Redactor:
Daniel Matei
Polonia anunță un nou record de infectări cu coronavirus
Polonia anunță un nou record de infectări cu coronavirus. Sursa foto: Shutterstock

Polonia a raportat sâmbătă cel mai mare număr de noi cazuri de coronavirus pentru a treia zi la rând.

Astfel, Ministerul Sănătății de la Varșovia a anunțat că sâmbătă s-au înregistrat încă 658 de noi cazuri de COVID-19 față de vineri, informează site-ul agenției de presă Reuters.

Peste 200 de cazuri au fost raportate în regiunea minieră Silezia, din sudul țării, unde a fost înregistrat un focar în rândul unei comunități de mineri.

De asemenea, Ministerul Sănătății din Polonia a anunțat și cinci noi decese provocate de COVID-19.

Polonia a înregistrat până în prezent un număr total de 46.346 de cazuri de îmbolnăvire cu COVID-19 și 1.721 de decese provocate de această boală.

Autoritățile ar putea impune noi restricții

Săptămâna aceasta, premierul Mateusz Morawiecki a declarat că nu exclude posibilitatea de a impune noi restricții în cazul în care numărul îmbolnăvirilor va continua să crească.

Oficialul a făcut apel la cetățenii polonezi să respecte în continuare recomandările autorităților pentru prevenirea noilor îmbolnăviri, precum purtarea măștilor de protecție și respectarea regulilor de distanțare fizică.

Ministrul Sănătății, Lukasz Szumowski, a declarat sâmbătă că ar putea fi impuse restricții în ceea ce privește nunțile din această țară, întrucât aceste ceremonii au devenit o importantă sursă de noi infectări.

„Ne gândim dacă să introducem, în regiunile cu cel mai mare număr de infecții, restricții care să limiteze numărul de persoane care pot participa la nunți, astfel încât aceste evenimente să poată fi controlate mai bine”, a spus Szumowski.

În prezent, autoritățile poloneze permit ca la o nuntă să participe cel mult 150 de persoane.

Autoritățile din domeniul sanitar au informat că creșterea numărului de cazuri de COVID-19 în rândul minerilor este rezultatul relaxării restricțiilor impuse pentru limitarea numărului de cazuri de infectare, dar și al condițiilor de muncă din minele de cărbune, unde respectarea măsurilor de distanțare fizică este extrem de dificilă.

Inchide