Prezența Rusiei în Venezuela tot mai AMENINȚĂTOARE. Kremlinul a deschis un centru pentru pregătirea piloților de elicoptere MILITARE

Prezența Rusiei în Venezuela tot mai AMENINȚĂTOARE. Kremlinul a deschis un centru pentru pregătirea piloților de elicoptere MILITARE
Publicat: 02/04/2019, 19:13

Rostec a precizat că centrul pentru pregătirea piloților de elicoptere a fost inaugurat săptămâna trecută, dar nu a dezvăluit unde se află complexul.

Specialiști ruși vor oferi cursuri de instruire destinate piloților din Venezuela pentru a putea zbura cu elicoptere militare Mi-35M și cu aparate de zbor pentru transportul trupelor. Unitatea a fost deschisă în baza unui contract semnat de Rostec cu producătorul venezuelan de armament CAVIM.

Administrația Donald Trump a avertizat vineri statele „din afara Emisferei Vestice”, o referire la Rusia, să nu trimită efective militare în Venezuela, afirmând că acțiunile de acest fel sunt „amenințări directe”. Administrația Vladimir Putin a transmis că Rusia „nu amenință pe nimeni”, conform Mariei Zaharova, purtătorul de cuvânt al Ministerului rus de Externe.

Președintele Statelor Unite, Donald Trump, a somat Rusia să retragă trupele din Venezuela, avertizând că menține „toate opțiunile” pentru a obține acest lucru. „Rusia trebuie să plece”, a declarat Donald Trump cu ocazia întâlnirii pe care a avut-o la Casa Albă cu Fabiana Rosales, soția lui Juan Guaido, liderul opoziției din Venezuela care s-a autoproclamat președinte interimar. Întrebat de jurnaliști cum ar putea obține obiectivul retragerii trupelor ruse din Venezuela, Donald Trump a răspuns: „Vom vedea. Toate opțiunile sunt deschise”.

Rusia a confirmat trimiterea de efective militare în Venezuela, argumentând că este o decizie luată în conformitate cu legislația acestei țări și denunțând încercarea Statelor Unite de a efectua o lovitură de stat. „Continuând retorica agresivă împotriva Venezuelei și încercând în mod deschis să efectueze o lovitură de stat în această țară, Statele Unite acuză națiuni care cooperează cu autoritățile legale, inclusiv cu Rusia”, a transmis Ministerul rus de Externe, denunțând criticile referitoare la trimiterea de trupe ruse. „Am vrea să le amintim politicienilor americani că trăiesc în secolul 21, nu în secolul 19. Venezuela este o națiune suverană și un stat membru ONU. Are suveranitate egală cu a Washingtonului”, precizează Ministerul de Externe de la Moscova într-un comunicat postat pe site-ul instituției.

Statele Unite au acuzat Rusia de „comportament inconștient” din cauza trimiterii de trupe și echipamente militare în Venezuela. Două avioane militare ruse au aterizat recent în Venezuela, transportând trupe și echipamente. Conform unor surse, în Venezuela au fost trimiși aproximativ 100 de militari ruși.

Juan Guaidó, șeful Adunării Naționale din Venezuela, s-a autoproclamat președinte interimar al țării, contestându-l oficial pe președintele Nicolás Maduro în contextul crizei politice grave. Nicolas Maduro tocmai a început al doilea mandat de președinte al Venezuelei, dar zeci de mii de persoane continuă protestele, denunțând fraude electorale. Președintele Statelor Unite, Donald Trump, a decis să îl recunoască pe Juan Guaidó ca fiind președinte interimar al Venezuelei. Numeroase țări din Uniunea Europeană, inclusiv România, au luat decizii similare. Însă Italia și Grecia au semnalat că nu îl vor recunoaște pe liderul opoziției din Venezuela, Juan Guaido, drept președinte interimar, avertizând că trebuie evitat un război precum cel din Libia.

Administrația Vladimir Putin a avertizat că va face totul pentru apărarea președintelui Venezuelei, Nicolas Maduro, după ce, pe fondul speculațiilor privind o presupusă invazie militară prin Columbia, Casa Albă a reiterat că președintele Donald Trump menține „toate opțiunile”. De asemenea, China, Turcia, Cuba și Siria îl susțin pe Nicolas Maduro.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Unde este Fito? Povestea celui mai notoriu infractor din Ecuador, care a fugit din închisoarea...
Milioane de români rămân fără pensii, în prag de Paşte! Veste teribilă pentru pensionari
FOTO. Cea mai sexy femeie din lume s-a filmat în timp ce se îmbrăca! Fanii...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Au păcălit poporul cu televizorul! Ce înseamnă, de fapt, cifrele scrise de Sorin în baracă,...
Face furori la aproape 60 de ani! Vedeta curtată de toți bărbații are un fizic...
Experiment: un tânăr a devenit om al străzii pentru a demonstra că poate ajunge milionar...
"Am călătorit în timp". Profesorul ieșit din comă a fost în anul 3906 și spune...
Ce spunea Vali Vijelie despre posibilitatea de a-și înșela soția: „Ochii văd, inima cere!”. Dezvăluirile...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Poate fi anulat ITP-ul dacă mașina scoate prea mult fum?
Compania coreeană Hanwha vrea să înfiinţeze în România un hub industrial pentru Europa
Au editat ADN-ul uman cu Inteligența Artificială! Ce-a urmat este ULUITOR
S-a dat decizia pentru TOATE FEMEILE, inclusiv cele din România. Noile norme vor fi total...
Luna plină din 24 aprilie influențează anumite zodii. Cine va cunoaște succesul după acest fenomen
Când cresc salariile în România! Breaking news
Gabriela Cristea, dezamăgită de lipsa de curaj pentru a-i refuza pe alții! Prezentatoarea TV și-a...
Lovitura dură pentru TikTok! Comisia Europene suspendă noul program al platformei: ”Există riscuri pentru sănătatea...
BANCUL ZILEI. Bulă: - Nevastă, dacă un arab ţi-ar da o mie de parai te-ai...
A fost făcută prima radiografie din lume cu un singur atom