Prințul Harry nu are voie să poarte uniforma militară în timpul funeraliilor bunicii sale. Care este motivul

Prințul Harry nu are voie să poarte uniforma militară în timpul funeraliilor bunicii sale. Care este motivul
Prințul Harry
Publicat: 15/09/2022, 16:46

Deși a servit în Armata britanică timp de 10 ani, prințul Harry nu va purta uniforma militară în timpul ceremoniei de înmormântare a buncii sale, regina Elisabeta a II-a. Astfel, ducele de Sussex va fi îmbrăcat în ținută civilă la evenimentele oficiale, inclusiv la funeraliile de stat ale defunctei regine.

Prințul Harry, fiul cel mic al Regelui Charles al III-lea, nu are dreptul să poarte uniforma militară la ceremoniile dedicate morții monarhului după decizia sa și a soției sale Meghan de a se retrage din monarhia britanică, în 2020.

Purtătorul de cuvânt al Ducelui de Sussex a declarat pentru People că acesta „va purta un costum de dimineață în timpul evenimentelor în onoarea bunicii sale”.

Prințul Harry este absolvent al celebrei Academii Militare Sandhurst și a servit în Armata britanică timp de 10 ani, perioadă în care a acționat pe front în timpul a două misiuni în Afganistan: o dată în trupele terestre și a doua oară în calitate de co-pilot al unui elicopter de luptă.

Ducele de Sussex este mândru de timpul petrecut în forțele armate și a fost dezamăgit când regina i-a retras titlurile militare onorifice, inclusiv pe cel de căpitan general al Marinei regale.

Prințul Andrew nu va putea purta nici el uniforma militară la înmormântarea Reginei

Nici prințul Andrew, fratele mai mic al lui Charles, nu va fi implicat în angajamente publice oficiale în numele Casei Regale, chiar la începutul acestui an, ca urmare a implicării sale într-un uriaș scandal sexual, despre care presa britanică susține că ar fi fost rezolvat în afara justiție, prin plata unor sume de ordinul milioanelor. Potrivit BBC, Andrew a pierdut titlurile militare și, potrivit surselor de la Palat, chiar dreptul la apelativul nobiliar de „Alteța Sa regală – His Royal Highness”.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase