Procurorii francezi investighează un presupus viol petrecut la Palatul Elysee

Procurorii francezi investighează un presupus viol petrecut la Palatul Elysee
Procurorii francezi investighează un presupus viol petrecut la Palatul Elysee
Publicat: 12/11/2021, 18:44

Autoritățile franceze investighează informațiile potrivit cărora o femeie din staff-ul de apărare al președintelui Emmanuel Macron ar fi fost violată de un coleg după o petrecere la Palatul Elysee, a anunțat vineri Parchetul din Paris, potivit AFP.

Femeia care a reclamat violul, povestește că în data de 1 iulie, un militar, cu grad de subofițer, a supus-o la violenţe sexuale. Cei doi erau detaşaţi la Statul major special, lucrau zilnic împreună şi se cunoșteau. Femeia militar ar fi depus o plângere la Comisariatul arondismentului al VIII-lea la câteva ore după ce s-ar fi petrecut faptele, potrivit Liberation.

Procurorii au precizat că ancheta a fost deschisă la 12 iulie și nu au confirmat imediat rapoartele presei franceze potrivit cărora o femeie soldat care păzea palatul ar fi acuzat un militar de viol la 1 iulie. Aceștia au precizat că bărbatul interogat în calitate de martor și nu în calitate de suspect.

Cotidianul francez Liberation, care a relatat primul povestea, a declarat că femeia a fost violată în incinta personalului militar personal al președintelui pe Rue de l’Elysee, strada adiacentă biroului președintelui, la 1 iulie.

Presa franceză a relatat, de asemenea, că Macron, care locuiește la Elysee, nu se afla în apropiere când ar fi avut loc atacul, ci fusese la un eveniment mai devreme în cursul serii.

Palatul Elysee a transmis că militarul acuzat a fost suspendat din postul său de la palatul prezidențial și că oficialii așteaptă concluziile anchetei înainte de a decide dacă sunt necesare și alte măsuri.