Putin atacă NATO. Este „instrument” al SUA, destrămarea sa ar fi de folos Rusiei

Redactor:
Mihai Draghici
Putin atacă NATO. Este „instrument” al SUA, destrămarea sa ar fi de folos Rusiei
Destrămarea Alianței Nord-Atlantice ar fi în avantajul Rusiei, a declarat, într-un interviu acordat postului american NBC, președintele rus, Vladimir Putin, subliniind că NATO este un "instrument" al Statelor Unite.

Întrebat dacă eventuala destrămare a NATO ar fi de folos Rusiei, Vladimir Putin a declarat: „Dintr-un anumit punct de vedere, dacă Alianța Nord-Atlantică s-ar destrăma, poate că ne-ar ajuta. Dar încă nu vedem că Alianța s-ar destrăma”.

„Alianța Nord-Atlantică a fost creată ca instrument al Războiului Rece, pentru a lupta împotriva Uniunii Sovietice în așa-numitul Război Rece (…) Acum nu mai există Pactul de la Varșovia, dar NATO este încă acolo, iar întrebarea este de ce; există un singur răspuns: indiferent de ce spune oricine, NATO este un instument al politicii externe a SUA”, a adăugat liderul de la Kremlin.

James Mattis: Administrația Donald Trump ar crea NATO dacă Alianța nu ar exista deja

Administrația Donald Trump ar înființa Alianța Nord-Atlantică dacă organizația militară nu ar exista deja, a afirmat acum câteva zile secretarul american al Apărării, James Mattis, citat de postul CBS News și de publicația The Hill. „În discuțiile pe care le-am avut cu președintele în momentul numirii în funcție, a ridicat o serie de probleme despre NATO. Iar răspunsul meu a fost că, dacă Alianța Nord-Atlantică nu ar exista, am vrea să o înființăm, întrucât apără valorile noastre și democrația”, a declarat James Mattis într-un interviu acordat CBS News.

Donald Trump a fost „deschis” ideii susținerii organizației internaționale, a adăugat șeful Pentagonului. „În mod evident, Donald Trump trebuia atunci să ia decizia dacă mă va numi sau nu secretar al Apărării”, a insistat Mattis.

James Mattis a făcut aceste declarații în contextul în care președintele Donald Trump a criticat în mai multe rânduri Alianța Nord-Atlantică, iar la un moment dat a numit-o organizație „desuetă”, revenind ulterior asupra afirmației.

În declarațiile făcute la summitul de la Bruxelles, Donald Trump a reluat ideea aducerii bugetelor militare la nivelul de 2% din PIB, președintele american afirmând că „23 dintre cele 28 de state membre NATO încă nu plătesc cât ar trebui pentru apărare”. Surse diplomatice de la Berlin au transmis că Germania va suplimenta bugetul pentru apărare, dar nu pe termen scurt, iar ministrul german de Externe, Sigmar Gabriel, a catalogat, într-un interviu acordat DPA, drept „absurd” obiectivul stabilit de Donald Trump. Cu ocazia summitului de la Bruxelles, Alianța Nord-Atlantică a adoptat un plan de acțiune pentru intensificarea acțiunilor de combatere a terorismului, însă Franța și Germania au semnalat că este vorba de un gest pur simbolic.

Tags:
Medicul care a prezis pandemia de COVID-19 în 2017 a anunţat că urmează un nou...
Cine e bărbatul celebru care a plătit 80.000 de euro pentru o noapte de amor...
FOTO. Avocata superbă, `vânată` de fotbaliști! Cine este Andreea Roșca
FOTO. Ea e femeia pentru care Walter Zenga ar fi părăsit-o pe Raluca! Seamănă foarte...
Pe cine vor vota bucureștenii la alegerile parlamentare. Acum e oficial
Marea Britanie vrea să reducă perioada de carantină la 10 sau chiar 7 zile. România...
Mulți se plâng că 2020 e cel mai rău an din istorie. Care este, de...
Cine e bărbatul celebru care a plătit 80.000 de euro pentru o noapte de amor...
Ce a ajuns să facă Mariana Moculescu după ce s-a lăsat de videochat? Femeia trăiește...
400.000 de tinere au fost ţinute SCLAVE sexuale într-un singur loc. ''Mă VIOLAU în fiecare...
Nicolae Ceaușescu, gest RUȘINOS față de Arsenie Boca. De ce l-a amenințat și a făcut...
Dezastru pentru românii cu aceste conturi și carduri bancare. Li se blochează banii chiar acum
Sfântul Dimitrie cel Nou 2020: Marţi este sărbătoare mare pentru toţi românii! Ce nu este...
Gaze urât mirositoare? Alimentele care la declanșează și când poate fi vorba de cancer la...
SITUAŢIA ALARMANTĂ pe judeţe. Bucureştiul rămâne pe PRIMUL la numărul de infectări. Lista completă cu...
Cine este tânăra care vinde unele dintre cele mai scumpe locuinţe din Bucuresti
Inchide