Putin vrea liniște în zonă în timpul CM de fotbal

Putin vrea liniște în zonă în timpul CM de fotbal
Publicat: 07/06/2018, 20:58
Actualizat: 02/10/2018, 16:25

Zakhar Prilepin, un scriitor rus care are legături cu insurgenții din estul Ucrainei, l-a întrebat pe liderul de la Kremlin, în cursul unui program de televiziune în care acesta a răspuns în direct la întrebări puse telefonic, în legătură cu posibilitatea unei acțiuni militare a Kievului în perioada desfășurării Campionatului Mondial de Fotbal.

„Sper că nu vor fi provocări, însă dacă se întâmplă, cred că va avea consecințe foarte serioase pentru statul ucrainean”, a declarat președintele rus, care a subliniat că locuitorii din regiunea separatistă Donbas sunt imposibil de intimidat.

Rusia găzduiește ediția de acest an a Campionatului Mondial de Fotbal, care se va desfășura în perioada 14 iunie-15 iulie.

În urma conflictului dintre forțele ucrainene și separatiștii proruși, care a izbucnit în anul 2014, și-au pierdut viața peste 10.000 de oameni. Moscova neagă acuzațiile occidentale privind implicarea sa în conflict în favoarea rebelilor din estul Ucrainei.În zonă continuă să se înregistreze ocazional confruntări, în pofida existenței unui armistițiu și a eforturilor diplomatice de pace.