RECOMPENSĂ de un milion de dolari pentru PRINDEREA fiului preferat al lui Osama bin Laden. Ar putea fi noul lider Al-Qaida

RECOMPENSĂ de un milion de dolari pentru PRINDEREA fiului preferat al lui Osama bin Laden. Ar putea fi noul lider Al-Qaida
Publicat: 01/03/2019, 10:34

Hamza bin Laden, considerat fiul preferat al fondatorului rețelei teroriste din spatele atentatelor din 11 septembrie 2001, este pus în urmărire de SUA. Departamentul de Stat oferă un milion de dolari recompensăîn schimbul informațiilor care să permită identificarea sa, indiferent de țara în care se află.

WANTED. Up to $1 million for information on Hamza bin Laden, an emerging al-Qa’ida leader. Hamza is son of Usama bin Laden and has threatened attacks against the United States and allies. Relocation possible. Submit a tip, get paid. https://t.co/LtBVhsrwTc #RFJ pic.twitter.com/gmx5hkoSzQ

— Rewards for Justice (@Rewards4Justice) February 28, 2019

„Din august 2015 Hamza a publicat mesaje audio și video prin care cerea lansarea de atacuri împotriva SUA și a aliaților săi occidentali invocându-și dorința de a răzbuna moartea tatălui său, ucis în mai 2011 de soldații americani”, susține Departamentul de Stat.

Hamza bin Laden, despre care se crede că are aproximativ 30 de ani, a fost desemnat oficial de SUA, terorist mondial în urmă cu doi ani.

Osama bin Laden l-ar fi instruit pe fiul său să-i ia locul la conducerea Al-Qaida, se arată în scrisorile liderului terorist, care au ajuns în posesia autorităților.

„Credem că Hamza se află la granița dintre Afganistan și Pakistan”, a declarat secretarul adjunct pentru securitate diplomatică Michael Evanoff.

Departamentul de Stat al SUA declară că Hamza s-a căsătorit cu fiica lui Mohammed Atta, cel care a deturnat unul dintre cele patru avioane comerciale folosite în atentatele din 2001.

Potrivit experților în grupări islamiste, Hamza bin Laden conduce în prezent grupareaAnsar al-Furqan, care atrage de câteva luni în Siria luptătorii cei mai îndoctrinați ai Al-Qaida sau ai organizației jihadiste Stat Islamic.

Bin Laden a fost ucis într-o operațiune a unui comando american în anul 2011. Barack Obama, pe atunci președintele SUA anunța că cel responsabil pentru moartea a aproape 3.000 de persoane în atentatele din 11 septembrie 2001, a fost ucis în Pakistan, în urma unei operațiuni a forțelor americane.

Ce se întâmplă cuAl-Qaida

În ultimii ani,Al-Qaidaa fost eclipsată de grupul Stat Islamic (ISIS), care a efectuat o serie de atacuri asupra țărilor occidentale.

„Al-Qaida în această perioadă a fost relativ liniștită, dar aceasta este o pauză strategică, nu o predare. Al-Qaida de astăzi nu stagnează, se reconstruiește și continuă să amenințe Statele Unite și aliații săi „, a declarat coordonatorul SUA pentru combaterea terorismului, Nathan Sales.

Filmul ucideriicelui care a semănat teroarea pe două continente vreme de cel puțin un deceniu

Norii grei strânși deasupra orașului pakistanez Abbottabad au facilitat misiunea SUA de a-l elimina pe Osama bin Laden, căutat de zece ani de americani. Cu o seară înainte, operațiunea fusese anulată, din cauză că era senin și avioanele americane nu ar fi putut intra în Pakistan fără a fi observate.

În noaptea de duminică spre luni, în Abbottabad au ajuns patru elicoptere cu 100 de militari la bord, care s-au antrenat pentru misiune pe o machetă a reședinței lui bin Laden, construită de CIA.

Imediat ce au realizat ce se întâmplă, gărzile liderului taliban au deschis focul de pe acoperișul reședinței și au reușit să doboare unul dintre elicopterele forțelor speciale americane. Un oficial al Casei Albe a declarant că, în acel moment, lui Barack Obama i-a stat inima în loc, el amintindu-și de un incident dezastruos din 1983, petrecut în Somalia, în care au murit 18 soldați americani.

24 de pușcași marini care purtau ochelari cu infraroșu au coborât în reședința cu ziduri înalte, folosind frânghii. Apoi, ei au intrat în casă și au verificat fiecare încăpere, în timp ce camerele video de pe căștile lor îi permiteau președintelui Barack Obama să vadă totul de la distanță, de la centrul CIA din statul Virginia.

După schimbul de focuri în care a fost ucis bin Laden, trupul său a fost pus într-unul dintre elicoptere. Trei bărbați (fiul lui Osama, curierul și fratele său) și o femeie (care a fost folosită drept scut) au fost de asemenea uciși. Bărbații care au supraviețuit raidului au fost luați de către americani, în timp ce femeile și copiii au fost urcați într-o ambulanță.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie și-a reclamat soțul pentru ce a forțat-o să facă în dormitor. Dar un...
Ce a pățit acest pensionar italian de 79 de ani, după ce s-a cuplat cu...
FOTO. Ce transformare pentru femeia care l-a înnebunit pe Gigi Becali! A făcut avere din...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Ucis pentru că a refuzat să fie evacuat din calea „orașului viitorului”. Sate întregi au...
Anunțul făcut de Nicolae Bacalbașa despre Florin Piersic. Ce se întâmplă acum cu actorul: 'O...
Experții au dat verdictul: care sunt momentele ideale pentru o partidă de AMOR. Așa veți...
Urmează 48 de ore critice pentru Florin Piersic. Medic: "Depinde şi de sistemul imunitar, depinde...
Cine e, de fapt, soția lui Florin Piersic
Ce a făcut Sorinel Copilul de Aur cu primii lui bani din cântări: „A cumpărat...
Ce bust, ce posterioare! Divele sunt bine tare din cap până în picioare
Cât costă Dacia Logan în 2024? Mai este o mașină LOW COST?
Raportul lui Blinken este aşteptat să critice Israelul şi nu ar încălca termenii referitori la...
A fost găsit LOCUL de VECI al unui MARE filosof! „Era chiar sub nasul tuturor”
Se verifică banii românilor. Este obligatoriu până pe 25 mai. Legea spune clar
Cum se simte Kate Middleton. Răspunsul prințului William
Ce a putut să găsească Mihai Morar într-o casă abandonată din Maramureș. A publicat imaginile...
Când vine vara în România! Anunțul ANM
Cum a aflat Monica Tatoiu recent că mai are frați de pe urma tatălui: „I-a...
Ce tematică deosebită au ales Oana Mosneagu și Vlad Gherman pentru nunta lor: "Suntem absolut...
BANCUL ZILEI. Bulă: - M-am învățat minte... de azi nu mai conduc cu viteză. Ștrulă:...
Ce se întâmplă pe piaţa medicamentelor din România?