RELAȚIA INDIA-CHINA. În India se organizează proteste care îndeamnă la boicotarea produselor chinezești

Redactor:
Florentina Dinu
RELAȚIA INDIA-CHINA. În India se organizează proteste care îndeamnă la boicotarea produselor chinezești

Relațiile dintre India și China au survenit în continuare, după ce 20 de soldați indieni au fost uciși în timpul unei confruntări cu trupele chineze la Linia Controlului Actual (LAC) din Valea Galwan din estul Ladakhului.

În întreaga țară se organizează proteste împotriva Chinei, mulți distrugându-și televizoarele, telefoanele și alte produse chinezești pentru a marca protestul lor.

Apel pentru distrugerea produselor chinezești

O confederație de companii mici și mijlocii au făcut o listă de 500 de categorii de produse chinezești și îi roagă pe concetățenii lor să nu le mai cumpere. Pe lista se află inclusiv jucării și materiale textile. Corpul industriei Asociația producătorilor de produse electronice și electrocasnice (CEAMA) a declarat că sentimentele sunt modelate în mintea consumatorilor prin intermediul diferitelor platforme de socializare și alte canale de-a lungul evoluțiilor recente care ar putea reflecta în comportamentul de cumpărare.

Apelul pentru boicotarea bunurilor chinezești a fost preluat, de asemenea,de rețelele de socializare cu fotografii și videoclipuri ale oamenilor care distrug produsele chinezești pe care le consumă. Utilizatorii postează imagini folosind #ChineseProductsInDustbin și #BharatUnitedAgainstChina.

India este a doua cea mai mare piață de smartphone-uri

India este a doua cea mai mare piață de smartphone-uri după China și a înregistrat  152,5 milioane de smartphone-uri în 2019, a informat PTI. Potrivit Counterpoint Research, livrările de smartphone-uri din India ar trebui să scadă cu 10 la sută în 2020 din cauza pandemiei coronavirusului.

Praveen Khandelwal, asociația oamenilor de afaceri: Dacă vom reuşi, vom produce o pierdere de aproximativ 13 miliarde de dolari la bugetul Chinei.

Mai multe companii din India au anunțat deja că se vor alinia boicotului. Analiștii atrag atenția că manevra nu se poate extinde la nivel național pentru că țara vecină, China, ar putea răspunde prin oprirea exporturilor de substanțe folosite în industria farmaceutică din India.

Cele două țări își dispută o regiune pietroasă, situată în munții Himalaya, la o altitudine de 4200 de metri încă din 1962.

Ministrul Uniunii, Ramdas Athawale, a declarat, joi, că restaurantele care servesc mâncare chinezească ar trebui interzise, ​​iar indienii ar trebui să boicoteze mâncarea chineză.

 

Inchide