Rusia confirmă trimiterea de militari în Venezuela și denunță un complot al Statelor Unite/ Reacția lui Trump: Moscova trebuie să plece

Rusia confirmă trimiterea de militari în Venezuela și denunță un complot al Statelor Unite/ Reacția lui Trump: Moscova trebuie să plece
Publicat: 27/03/2019, 18:33

„Continuând retorica agresivă împotriva Venezuelei și încercând în mod deschis să efectueze o lovitură de stat în această țară, Statele Unite acuză națiuni care cooperează cu autoritățile legale, inclusiv cu Rusia”, a transmis Ministerul rus de Externe, denunțând criticile referitoare la trimiterea de trupe ruse.

„Am vrea să le amintim politicienilor americani că trăiesc în secolul 21, nu în secolul 19. Venezuela este o națiune suverană și un stat membru ONU. Are suveranitate egală cu a Washingtonului”, precizează Ministerul de Externe de la Moscova într-un comunicat postat pe site-ul instituției.

„În privința aspectelor legale ale situației, am vrea să amintim că în Constituția Venezuelei există prevederi clare referitoare la staționarea contingentelor militare străine pe teritoriul țării (…). Federația Rusă dezvoltă cooperarea cu Venezuela prin respectarea strictă a Constituției acestei țări și a tuturor normelor legislative. Prezența specialiștilor ruși pe teritoriul Venezuelei este reglementată prin acordul de cooperare militară dintre guvernele Rusiei și Venezuelei (…)”, subliniază MAE rus.

Statele Unite au acuzat Rusia de „comportament inconștient” din cauza trimiterii de trupe și echipamente militare în Venezuela.

Două avioane militare ruse au aterizat sâmbătă în Venezuela, transportând trupe și echipamente. Conform unor surse, în Venezuela au fost trimiși aproximativ 100 de militari ruși.

Juan Guaidó, șeful Adunării Naționale din Venezuela, s-a autoproclamat președinte interimar al țării, contestându-l oficial pe președintele Nicolás Maduro în contextul crizei politice grave. Nicolas Maduro tocmai a început al doilea mandat de președinte al Venezuelei, dar zeci de mii de persoane continuă protestele, denunțând fraude electorale.

Președintele Statelor Unite, Donald Trump, a decis să îl recunoască pe Juan Guaidó ca fiind președinte interimar al Venezuelei. Numeroase țări din Uniunea Europeană, inclusiv România, au luat decizii similare. Însă Italia și Grecia au semnalat că nu îl vor recunoaște pe liderul opoziției din Venezuela, Juan Guaido, drept președinte interimar, avertizând că trebuie evitat un război precum cel din Libia.

Administrația Vladimir Putin a avertizat că va face totul pentru apărarea președintelui Venezuelei, Nicolas Maduro, după ce, pe fondul speculațiilor privind o presupusă invazie militară prin Columbia, Casa Albă a reiterat că președintele Donald Trump menține „toate opțiunile”. De asemenea, China, Turcia, Cuba și Siria îl susțin pe Nicolas Maduro.

Donald Trump somează Rusia să retragă trupele din Venezuela

Președintele Statelor Unite, Donald Trump, a somat, miercuri, Rusia să retragă trupele din Venezuela, avertizând că menține „toate opțiunile” pentru a obține acest lucru.

„Rusia trebuie să plece”, a declarat Donald Trump cu ocazia întâlnirii pe care a avut-o la Casa Albă cu Fabiana Rosales, soția lui Juan Guaido, liderul opoziției din Venezuela care s-a autoproclamat președinte interimar.

Întrebat de jurnaliști cum ar putea obține obiectivul retragerii trupelor ruse din Venezuela, Donald Trump a răspuns: „Vom vedea. Toate opțiunile sunt deschise”.

Administrația Trump consideră „provocare” transferul de militari ruși în Venezuela

Mike Pence, vicepreședintele Statelor Unite, a cerut miercuri Rusiei să nu mai ofere susținere Administrației Nicolas Maduro, catalogând drept „provocare” transferul de militari ruși în Venezuela.

„Statele Unite consideră sosirea avioanelor ruse în Venezuela drept o provocare care nu era necesară”, a declarat miercuri Mike Pence, în cursul întrevederii pe care a avut-o la Casa Albă cu Fabiana Rosales, soția lui Juan Guaido, liderul opoziției din Venezuela care s-a autoproclamat președinte interimar.

„Cerem Rusiei să înceteze total susținerea acordată regimului Maduro, să fie alături de Juan Guaido și alături de națiunile din această emisferă și din lume până la restabilirea libertății”, a subliniat Mike Pence, citat de agenția de presă Reuters.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham...
Chirie de 30 de bani pe zi în locul din România cu priveliște de vis!...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Doi angajați de la o bancă din București au văzut că un client avea o...
Ce a pățit o româncă, după ce a cumpărat o caserolă cu aripioare de pui...
Regele Charles este într-o stare REA! S-au activat planurile de înmormântare!
Craterul din Slănic se măreşte, iar crăpăturile au ajuns la blocurile şi la casele din...
Cine este Ramona, tânăra de 28 de ani care ar fi căzut în gol de...
Care este starea de sănătate a Regelui Charles al III-lea. Familia Regală Britanică a făcut...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
„Este foarte bolnav”. Îngrijorările cu privire la Regele Charles sunt din ce în ce mai...
Un veteran NASA a descoperit o nouă FORȚĂ a naturii, neștiută până acum
Regulă pentru absolut toți șoferii din România. Se pedepsește cu închisoarea de la 2 la...
Băsescu îl spulberă iar pe Geoană. Întrebarea la care trebuie să răspundă
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Regele Charles în stare gravă! Se pregătește înmormântarea!
Leo de la Roșiori a făcut mărturisiri emoționante despre momentele de marginalizare pe care le-a...
Ce au de împărțit la partaj Oana Radu și Cătălin Dobrescu: "El mă amenință că...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Un studiu arată că vitamina D ar putea crește rezistența la cancer