Rusia duce o divizie de tancuri în enclava Kaliningrad! Putin amenință Europa!

Rusia duce o divizie de tancuri în enclava Kaliningrad! Putin amenință Europa!
Rusia duce o divizie de tancuri în enclava Kaliningrad! Putin amenință Europa! / Sursa FOTO: wikimedia.org
Publicat: 07/12/2020, 19:43

Tensiune maximă și emoții pe măsură în Europa după ce s-au descoperit planurile Federației Ruse de a-și consolida capacităţile militare la Marea Baltică. Vladimir Putin a ordonat ca o divizie de tancuri să pornească spre enclava Kaliningrad, situată la granița dintre Lituania și Polonia și chiar în coasta Germaniei!

Kremlinul a invocat necesitatea de a răspunde la ceea ce Rusia califică a fi o acumulare de capacități ale NATO în apropierea frontierelor sale.

Rachetele Iskander, din Kaliningrad, sperie Europa!

Rusia deja a format o divizie autonomă de infanterie motorizată în Kaliningrad, care include, între altele, și un regiment de tancuri. Iar enclava este una oricum puternic militarizată, acolo unde temutele rachete Iskander, purtătoare de ogive nucleare, amenință tot Occidentul!

Rusia a ocupat enclava Kaliningrad, care făcea parte din Germania, la sfârşitul celui de-Al Doilea Război Mondial. Acolo este staționată azi Flota Rusă la Marea Baltică, iar avioane militare ruse şi ale NATO se interceptează deseori ca într-un joc de-a şoarecele şi pisica în spaţiul aerian internaţional.

Amiralul Flotei ruse din Marea Baltică, Aleksandr Nosatov, a declarat pentru Krasnaia Zvezda că această consolidare militară reprezintă un răspuns la acţiunile NATO: „Ca răspuns la această ameninţare, conducerea forţelor armate a fost obligată să ia măsuri. Una dintre acestea a constat în formarea unei divizii autonome de infanterie motorizată care s-a alăturat corpului Flotei din Marea Baltică. Noua unitate este compusă din regimente separate de infanterie mecanizată, artilerie şi tancuri”.

Amiralul rus a spus că în enclavă urmează să sosească 30 de tancuri noi T-72B3M, o corvetă navală echipată cu rachete de croazieră şi un număr neprecizat de avioane de vânătoare Suhoi SU-30SM.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase