Soția unui polițist din Singapore și-a înfometat, torturat și omorât în bătaie menajera. Biata femeie, care era din Myanmar, ajunsese la 24 kg

Soția unui polițist din Singapore și-a înfometat, torturat și omorât în bătaie menajera. Biata femeie, care era din Myanmar, ajunsese la 24 kg
Polițistul Kevin Chelvam, soția Gaiyathiri Murugayan și menajera Phiang Ngaih Do (d) / Colaj Foto: theonlinecitizen.com
Publicat: 27/02/2021, 12:20
Actualizat: 27/02/2021, 12:31

Gaiyathiri Murugayan, soția unui ofițer de poliție din Singapore (Kelvin Chelvam), a recunoscut că și-a înfometat, torturat și omorât-o în bătaie menajera Phiang Ngaih Do, originară din Myanmar. Aceasta ajunsese la doar 24 kg când a murit, în 2016. Procurorii au catalogat faptele sale drept „cu totul inumane”, relatează Digi 24, care citează BBC News.

Săptămâna aceasta, Gaiyathiri Murugayan, în vârstă de 40 de ani, a pledat vinovată în fața unui tribunal din Singapore pentru 28 de acuzații, inclusiv omucidere împotriva lui Piang Ngaih Don. Dacă este condamnată, ar putea fi închisă pe viață.

Instanța a aflat că Piang a început să lucreze pentru Murugayan în 2015, fiind la primul său loc de muncă în străinătate. Murugayan a început să o abuzeze, încă din octombrie 2015, după ce a considerat că Piang era „lentă, mizerabilă și mânca prea mult”, potrivit presei locale.

Imaginile de pe camerele instalate în casă au înregistrat abuzurile pe care femeia le-a suferit în ultima lună a vieții, fiind adesea bătută de mai multe ori pe zi. Murugayan ar fi ars-o și cu un fier de călcat fierbinte.

Potrivit anchetatorilor, Piang primea de mâncare doar felii de pâine înmuiate în apă, resturi din frigider sau orez. A slăbit 15 kg – aproximativ 38% din greutatea ei totală – în 14 luni.

Decesul menajerei a survenit în iulie 2016, după ce a fost bătută ore în șir de Murugayan și de mama acesteia.

Procurorii au cerut închisoare pe viață pentru Murugayan

Procurorii au cerut închisoare pe viață pentru Murugayan, în timp ce avocații apărării solicită o pedeapsă redusă, susținând că suferea de depresie în acel moment și că a fost diagnosticată cu tulburare de personalitate obsesiv-compulsivă.

Soțul ei, ofițerul de poliție Kelvin Chelvam, și mama soției sale se confruntă, de asemenea, cu mai multe acuzații. Bărbatul a fost concediat, încă din anul morții menajerei.

Ministrul forței de muncă din Singapore, Josephine Teo, a declarat că situația menajerei nu a fost remarcată, deși autoritățile au mers de mai multe ori la locuința cu pricina.

Cazurile de abuz nu sunt neobișnuite, în Singapore

Singapore găzduiește aproximativ 250.000 de lucrători casnici străini, de obicei din țări precum Indonezia, Myanmar sau Filipine.

Iar acesta este doar unul din cazurile de abuz asupra lucrătorilor casnici, înregistrate în ultimii ani în bogatul oraș-stat. În 2017, un cuplu a fost închis pentru că și-a înfometat menajera din Filipine. În 2019, un alt cuplu a fost închis pentru că a abuzat un muncitor din Myanmar.

În acest context, ONG-urile și-au arătat, de mai multe roi, îngrijorarea în legătură cu modul în care sunt tratați lucrătorii casnici străini, cei mai mulți provenind din țările vecine, mult mai sărace.

Raport: Coreea de Nord își exploatează cetățenii pentru a contribui la creșterea comerțului cu cărbune

Coreea de Nord a aservit prizonierii politici, inclusiv copiii, pentru a contribui la creșterea exporturilor și a câștiga valută străină, ca parte a unui sistem direct legat de programele sale nucleare și de rachete, a declarat un grup pentru drepturile omului din Coreea de Sud.

Potrivit The Guardian, Alianța cetățenilor pentru drepturile omului din Coreea de Nord (NKHR), cu sediul în Seul, a lansat un studiu care analizează o legătură complicată între exploatarea cetățenilor săi din Coreea de Nord, producția de bunuri pentru export și programele sale de arme.

Lagărele contribuie la rețeaua de comerț cu cărbune din Coreea de Nord

Raportul, intitulat Exportul de cărbune din Coreea de Nord, spune că Phenianul a operat un sistem de tip „fraudă piramidală” pentru a forța persoanele deținute în lagărele de prizonieri să producă cote de cărbune și alte bunuri pentru export.

Descoperirile sale oferă o perspectivă mai profundă asupra modului în care lagărele contribuie la rețeaua de comerț cu cărbune din Coreea de Nord, după ce Organizația Națiunilor Unite a interzis exporturile de mărfuri pentru a înăbuși finanțarea programelor de rachete nucleare și balistice de la Phenian și după ce agențiile pentru drepturile omului au raportat încălcări grave ale drepturilor în tabere.

„Evadare” cu drezina din Coreea de Nord! Aventura unor diplomați ruși

Mai mulți diplomați ruși, alături de familiile lor, au părăsit Coreea de Nord, la bordul unei… drezine, din cauza măsurilor stricte impuse de Phenian în pandemia de coronavirus.

De la începutul lui 2021, Coreea de Nord a interzis intrarea și ieșirea din statul-„hermit” a trenurilor și, totodată, majoritatea zborurilor internaționale au fost sistate, scrie BBC, citat de g4media.ro.

Astfel, diplomații ruși au fost forțați de împrejurări să-și încarce bagajele într-o drezină și să o împingă circa un kilometru, peste granița cu Rusia!

Dragoș Tănase
Dragoș Tănase are o experiență de aproape 20 de ani în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion în anul mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O profesoară s-a dus în Dubai ca să mediteze copiii miliardarilor. Un băiat i-a făcut...
Scandal în familia lui Mădălin Păduran, după înmormântare. Narcisa, iubita tânărului, acuzată că a deschis...
FOTO. Imagini incendiare cu Cristina ICH! S-a răzbunat pe Piți jr. și s-a pozat într-un...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Misterul unei crime a fost elucidat după 56 de ani. Cum s-a dat de gol...
Când și unde va fi înmormântat Costel Corduneanu. Familia interlopului a stabilit toate detaliile
Vești TRISTE despre Kate Middleton! Starea de sănătate a Prințesei de Wales nu este deloc...
O nouă taxă ar putea mări preţul biletelor de avion. Pasagerii ar primi în schimb...
Mireasa de 38 de ani a murit la propria ei nuntă, într-o tragedie care a...
Nivelurile apei din barajele din Istanbul se ridică la peste 81%! Ce spun experții despre...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
Poate fi anulat permisul auto dacă nu ai condus mașina mai mult de 2 ani?
Sutienele sunt o necesitate de bază care ar trebui să fie scutite de TVA, spun...
EȘEC răsunător pentru cea mai AȘTEPTATĂ misiune de la NASA
Fumatul este INTERZIS la 5 m de altă persoană! Noua regulă intră în vigoare
ȘOC ÎN PNL. A fost găsit spânzurat în casă
Ramore și soția lui divorțează la doar 2 luni de la nuntă. Câștigătorul sezonului 13...
Cine este tânărul de 23 de ani care a încetat din viață într-un cumplit accident...
Patrick nu crede în atracția lui Robi față de Julia! Ce au spus Virginia și...
"Mie nu îmi place să ling, după ce am scuipat o dată". Gheorghe Turda, despre...
BANCUL ZILEI. Polițistul către Bulă: - De ce mergeți cu 160 km la oră?
FMI a redus prognoza de creștere economică pentru România în 2024