SPITALELE DIN NEW YORK vor trata bolnavii de Covid-19 cu ajutorul pacienților vindecați. E o metodă folosită și în timpul epidemiilor de SARS și Ebola

Redactor:
Gândul
SPITALELE DIN NEW YORK vor trata bolnavii de Covid-19 cu ajutorul pacienților vindecați. E o metodă folosită și în timpul epidemiilor de SARS și Ebola
Bilanț coronavirus

Spitalele din New York se pregătesc să folosească derivate din sânge de la persoanele vindecate de infecția cu coronavirus pentru a-i trata pe pacienții cu forme severe de Covid-19.

E o metodă bazată pe anticorpi, veche de peste un secol și testată deja de mai multe ori, inclusiv în perioada pandemiei de gripă spaniolă din 1918-1919, relatează publicația Nature, citată de 360medical.ro.

Metoda presupune infuzii de sânge de la cei vindecați, care ar trebui să conțină anticorpi pentru coronavirus.

Ideea revine în atenție, după ce medicii din China au folosit globuline hiperimune, derivate din plasma pacienților vindecați, pentru a-i trata pe pacienții cu coronavirus.

Rezultatele au fost considerate încurajatoare, însă rezultatele studiilor realizate în China sunt doar preliminare.

Abordarea cu plasmă a fost folosită și în perioada epidemiilor de SARS și Ebola, fiind raportate unele succese modeste în tratament.

Avantajele folosirii acestei metode în tratarea Covid-19

Unul dintre avantajele folosirii plasmei este faptul că este disponibilă imediat, în cazul unei noi epidemii, în timp ce pentru dezvoltarea de medicamente și vaccinuri este nevoie de multe luni sau chiar ani.

De asemenea, este o metodă sigură, deoarece sângele poate fi analizat pentru a se detecta prezența unor virusuri sau altor agenți infecțioși.

Un alt avantaj e acela că: metoda poate fi aplicată la pacienți în secții special amenajate, ceea ce permite eliberarea de locuri la terapie intensivă.

„Orice pacient pe care îl ținem în afara secției ATI reprezintă o mare victorie logistică, deoarece sunt deja blocaje în spitale. Trebuie să avem pregătită această metodă cât mai repede și să ne rugăm ca un vârf epidemic să nu copleșească New York-ul și coasta de vest”, a declarat Michael Joyner, anestezist la Mayo Clinic din Rochester, citat de Nature.

În 23 martie, guvernatorul statului New York, Andrew Cuomo, a anunțat un plan de a folosi plasmă pentru tratament, în condițiile în care New York-ul este unul dintre cele mai mari focare ale epuidemiei de coronavirus din SUA, cu peste 25.000 de cazuri de infecție confirmate și peste 200 de morți din cauza Covid-19.

Între timp, autoritatea de reglementare în domeniul alimentelor și medicamentelor (FDA) a aprobat folosirea plasmei la pacienți ca metodă de urgență.

Săptămâna aceasta, două mari spitale din New York – Mount Sinai și Albert Einstein College of Medicine – au anunțat că vor folosi plasmă colectată de la pacienții vindecați de infecția cu coronavirus pentru a-i trata pe cei bolnavi.

Statele Unite au devenit ţara cu cele mai multe cazuri de îmbolnăviri cu noul coronavirus. În ultimele 24 de ore au fost raportate 17.166 de noi infecţii, ducând numărul total la 85.377, iar 1.295 și-au pierdut viața.

×
Guvernul anunță ce se întâmplă de la 1 iunie

Ședința de guvern are loc dupa ce, în urmă cu puțin timp, s-a încheiat întâlnirea Comitetului Național pentru Situații de Urgență

Publicată de Gandul pe Joi, 28 mai 2020
Gândul LIVE!
Inchide