VIDEO – O stâncă a căzut peste un hotel de pe insula Creta: O turistă de 45 de ani a murit / Fiul și soțul ei au scăpat în mod miraculos

Publicat: 30/10/2022, 14:56
Actualizat: 30/10/2022, 16:15

O turistă, în vârstă de 45 de ani, din Cehia a murit în noaptea de sâmbătă spre duminică în urma unei alunecări de teren pe hotelul în care era cazată în insula Creta, au transmis pompierii și poliția.

Fiul și soțul acesteia au fost găsiți în viață sub ruinele unui hotel din Agia Fotia, situat în sud-estul Cretei, a afirmat pentru AFP o sursă din cadrul pompierilor.

Copilul, în vârstă de nouă ani, a fost rănit la picior și a fost spitalizat, relatează AFP, conform Agerpres.

Incidentul s-a petrecut la scurt timp după miezul nopții, când mai multe stânci, printre care și un imens bloc de piatră, s-au desprins din munte și au căzut peste un hotel situat pe versant, au afirmat poliția și postul public de televiziune ERT.

O parte din clădire a fost distrusă de alunecarea de teren, a menționat poliția, iar toată noaptea aproximativ 40 de pompieri au căutat printre ruine posibile victime.

Familia era în vacanță în Creta

Conform ERT, familia era în vacanță în Creta și urma să se întoarcă în Cehia, duminică.

Totodată, postul de televiziune a relatat că deasupra locuințelor din stațiune se aflau mai multe stânci, existând pericolul ca acestea să se prăbușească.

Vizitat de turiști, micul golf din Agia Fotia este cunoscut pentru nisipul fin și apele cristaline. Așezarea se află la mai puțin de 15 kilometri de orașul Ierapetra, pe malul Mării Libiei.

„În fiecare an, mii de vizitatori vin să îşi petreacă vacanţa aici, iar regiunea este printre cele mai populare din ţara noastră”, a afirmat George Vardakis, preşedintele asociaţiei hotelierilor din Ierapetra.

Vă recomandăm să citiți și:

Otilia Serescu
Absolventă a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării, Otilia Serescu a debutat în presă la televiziunea locală Iași TV Live și la săptămânalul 7Est, în anul 2010. Ulterior,citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase