SUA acuză guvernul de la Phenian că A JEFUIT o bancă centrală cu ajutorul HACKERILOR. Pagube de MILIARDE de dolari

SUA acuză guvernul de la Phenian că A JEFUIT o bancă centrală cu ajutorul HACKERILOR. Pagube de MILIARDE de dolari
SUA acuză: Guvernul de la Phenian ar fi JEFUIT o bancă centrală cu ajutorul HACKERILOR. Pagubele se cifrează la MILIARDE de dolari

Potrivit Departamentului Justiției din SUA, nord-coreeanul Park Jin Hyok ar fi avut legături cu Lazarus Group, un grup de hackeri susținut de regimul de la Phenian.

Printre instituțiile vizate de atacurile informatice s-a numărat și Serviciul Național Medical din Marea Britanie (NHS), zeci de spitale din această țară fiind afectate. Grupul este acuzat că ar fi comis și un atac informatic care a vizat Sony Pictures în 2014.

„Actul de acuzare sugerează că Guvernul nord-coreean, printr-un grup susținut de stat, a jefuit o bancă centrală și cetățeni ai altor țări, (…) a creat un program malware perturbator care a afectat în mod nediscriminat victime din peste 150 de țări, cauzând pagube de sute de milioane, dacă nu chiar miliarde, de dolari”, potrivit Departamentului de Justiție al SUA.

„Scara și scopul infracțiunilor cibernetice care ar fi fost comise de acuzat sunt uluitoare și ofensatoare pentru toți cei care respectă statul de drept și normele cibernetice acceptate de toate națiunile responsabile”, a declarat John Demers, Procuror General Asistent pentru Securitate Națională.

 

 

Inchide