Sugestia lui Dalai Lama pentru ameliorarea tensiunilor SUA-Rusia: Poate că multe dintre preconcepțiile rușilor ar dispărea

Sugestia lui Dalai Lama pentru ameliorarea tensiunilor SUA-Rusia: Poate că multe dintre preconcepțiile rușilor ar dispărea
Publicat: 16/08/2017, 12:22
„Am mai formulat și altă dată această idee, care poate părea un vis fără fundament, dar dacă NATO si-ar muta sediul la Moscova, poate că multe dintre preconcepțiile rușilor ar dispărea”, a spus Dalai Lama pentru ziarul Kommersant.
Liderul spiritual a precizat, însă, că s-ar putea ca americanii să nu vadă cu ochi buni declarația sa și că s-ar putea chiar să se confrunte cu reacții din partea SUA:„Mi-e teamă acum că, după ce am făcut această sugestie, nu o să-mi mai fie permis accesul în America”.
Dalai Lama vine cu această sugestie în ajunul unui exercițiu militar de amploare pe care Rusia urmează să-l desfășoare luna viitoare în apropierea granției NATO din zona baltică. SUA s-a sesizat în urma anunțului acestor evenimente, iar americanii s-au declarat îngrijorați că Vladimir Putin ar putea avea intenții ascunse.
Oricum ar fi, în Rusia liderul spiritual tibetan este o persoană destul de contestată de administrația rusească, acesta criticându-l în mai multe rânduri pe Putin. Dalai Lama a făcut ultima sa vizită pe teritoriul Rusiei în 2004, iar de atunci autoritățile i-au interzis să mai intre pe teritoriul țării.