Țara care returnează deșeurile tuturor statelor care și le-au transportat pe teritoriul ei – FOTO

Redactor:
Gandul
Țara care returnează deșeurile tuturor statelor care și le-au transportat pe teritoriul ei – FOTO
Malaezia va returna 450 de tone de plastic țărilor care l-au adus în containere pe teritoriul țării.

Nouă containere au fost descoperite marți în Portul Klang, la vest de Kuala Lumpur. Acestea conțineau foarte mult plastic și gunoi nereciclabil.

Yeo Bee Yin, ministrul energiei, științei, tehnologiei, mediului și al schimbării climatice, a declarat că SUA, Marea Britanie, Canada, Japonia, China, Arabia Saudită, Bangladeș, Olanga și Singapore ar trebui să se aștepte ca tot gunoiul aruncat să le fie returnat.

Cinci containere ce conțineau gunoi au fost returnate Spaniei luna trecută.
Pe 24 prilia, Malaezia a lansat o operațiune pentru a rezolva problema importului ilegal de deșeuri de plastic iar de atunci, autoritățile au organizat 10 operațiuni.

Yeo Bee Yin a declarat într-o conferință de presă că o companie britanică de recilare a exportat în Malaezia mai mult de 50.000 de metri cubi de deșeuri de plastic în aproape 1.000 de containere, doar în ultimii doi ani.

Anul trecut, 187 de state, inclusiv Malaezia, au fost de acord să adauge plascticul în Convenția de Baseșl, un tratat ce reglementează transportul materialelor hazardante  dintr-o țară în alta, pentru a combate efectele periculoase și poluante ale plasticului, relatează CNN. 

Foto: Facebook / Yeo Bee Yin

 

Inchide