Tensiuni fără precedent între SUA și Rusia. Trump îl avertizează pe Putin: „Rachetele vor veni”. REACȚIA LUI PUTIN

Tensiuni fără precedent între SUA și Rusia. Trump îl avertizează pe Putin: „Rachetele vor veni. REACȚIA LUI PUTIN
Publicat: 12/04/2018, 08:24

„Rusia promite să doboare toate rachetele care vor fi lansate către Siria. Rusia, pregătește-te, rachete vor veni din nou, așa frumos și ‘inteligent’. Nu ar trebui să fiți parteneri cu un animal care asasinează folosind gazele, care își omoară oamenii și se bucură de asta”, a scris Trump pe Twitter.

„Regimul sirian face lucruri pe care nimeni nu le considera posibile, în pofida investigației corupte și nesfârșite efectuate de Rusia, care consumă mult timp și atenție (…)Relațiile noastre cu Rusia sunt în acest moment în situația cea mai rea de până acum, inclusiv comparativ cu Războiul Rece. Nu există motive pentru această situație. Rusia are nevoie să o ajutăm economic, un lucru pe care l-am face ușor, și avem nevoie să coopereze toate națiunile. Să oprim cursa înarmării?”, a mai scris Trump.

Declarația președintelui SUA vine după ce Rusia a avertizat că că va doborî orice rachetă a SUA lansată spre Siria.

Reacția Moscovei

Rachetele Statelor Unite trebuie să vizeze grupuri teroriste, nu guverne legitime, anunță Ministerul rus de Externe, sugerând că Washingtonul probabil vrea să distrugă probele atacului chimic de la Damasc.

„Rachetele inteligente trebuie să vizeze teroriști, nu o administrație legitimă care luptă de ani întregi împotriva terorismului”, a declarat miercuri Maria Zaharova, purtătorul de cuvânt al Ministerului rus de Externe, referindu-se la amenințarea președintelui SUA, Donald Trump, cu un atac împotriva Siriei.

„În plus, inspectorii Organizației pentru Interzicerea Armelor Chimice au atras atenția că un atac cu rachete ar distruge toate dovezile bombardamentului chimic. Ori poate că ideea este să fie acoperite rapid provocările cu rachete inteligente pentru ca inspectorii internaționali să nu mai aibă dovezi”, a subliniat Zaharova.

„Atacul chimic – o înscenare

Atacul chimic produs la periferia Damascului a fost comis de organizația umanitară insurgentă Căștile Albe, fiind o înscenare, acuză Statul Major al armatei Rusiei.

„Pe 7 aprilie, probabil a fost făcută ultima tentativă de înscenare a unui atac cu arme chimice în zona Ghuta de Est. Cunoscutul grup Căștile Albe, care acționează în cadrul organizațiilor teroriste, a înscenat și a filmat un atac cu arme chimice asupra civililor în suburbia Duma”, afirmă generalul Viktor Poznihir, adjunct al șefului Statului Major al armatei ruse, citat de site-ul agenției Tass.

„În cursul operațiunilor umanitare, grupuri militare ilegale din Ghuta de Est au încercat în mod repetat să organizeze provocări prin utilizarea de arme chimice pentru a atribui atacurile forțelor guvernamentale siriene”, a precizat generalul rus.

Grupul umanitar insurgent Căștile Albe se numără printre organizațiile nonguvernamentale care au semnalat presupusul atac chimic, atribuindu-l, alături de Statele Unite, Administrației Bashar al-Assad.

Președintele american Donald Trump și-a anulat planurile de a vizita mai multe state din America Latină, alegând să rămână la Washington pentru a gestiona reacțiaSUAla presupusul atac chimic din Siria, atribuit regimului de la Damasc, informează agenția The Associated Press.

Trump s-a consultat cu o serie de lideri din întreaga lume, însă până în acest moment nu există indicii clare privind modul în care AdministrațiaSUAva reacționa.

Președintele francez Emmanuel Macron a declarat că Franța, Marea Britanie și Statele Unite vor anunța, în următoarele zile, strategia de a răspunde la presupusul atac chimic din Siria, informează site-ul EUObserver.com.

Cel puțin 70 de persoane au murit, duminică, în urma unui presupus atac cu arme chimice în orașul sirian Douma, ultima redută a rebelilor din regiunea Ghuta de Est.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
După ce a câștigat 1 milion $ la loterie, o femeie s-a gândit să mai...
Cronica unui 'blat' anunțat. Motivul real pentru care Zanni a fost eliminat și adus înapoi...
FOTO. Antonia, ce apariție! Nimeni nu se gândea că o va vedea așa
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Imagini demențiale cu prezentatorul PRO TV: s-a cherchelit, a făcut show, iar finalul e fabulos!
Actrița celebră, la un pas de PARALIZIE! A descoperit că are o TUMORĂ pe măduvă
EXPERIMENT. Pască plină de mucegai, drob cu probleme şi cozonac fără lapte. Analizele de laborator...
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua...
Există români care nu și-au primit pensiile înainte de Paște: „Mi-am făcut niște calcule. Mă...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
China a lansat o sondă pentru a colecta eşantioane de pe faţa ascunsă a Lunii
Descoperire ULUITOARE la polii Pământului! Se întâmplă chiar acum
TAXA obligatorie în România. Nu poți evita plata ei, oricine ai fi
Cea mai frumoasă stradă a Europei e în România. Orașul care se mândrește cu o...
I-a cerut soțului o fotografie cu bebelușul celui mai bun prieten al său, dar a...
Se spală rufe azi, în Joia Mare? Ce spun preoții
Mioara Velicu rememorează copilăria autentică de la sat: „Am crescut într-o familie cu 8 copii....
Ce a declarat Florin Piersic de pe patul de spital: "Asta e cel mai important"
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Telescopul Gemini a făcut o descoperire neașteptată despre stelele binare gigantice