Trump taie Israelului din aripi. America, pregătită să livreze Emiratelor Arabe Unite avioane de vânătoare F-35!

Trump taie Israelului din aripi. America, pregătită să livreze Emiratelor Arabe Unite avioane de vânătoare F-35!
Trump taie Israelului din aripi. America, pregătită să livreze Emiratelor Arabe Unite avioane de vânătoare F-35! / Sursa FOTO: https://p0.pikist.com
Publicat: 15/09/2020, 17:47

Donald Trump îi împacă și tot el îi încaieră pe evrei cu arabii. Chemat la Washington pentru semnarea unui acord cu adevărat istoric (o recunoaștere oficială a statului Israel de către națiunea arabă), Benjamin Netanyahu a aflat că America pregătește înarmarea Emiratele Arabe Unite cu avioane de vânătoare F-35!

Liderul de la Casa Albă rămâne un om de afaceri chiar și înainte de a fi președintele SUA. Nonșalant, la un interviu acordat Fox News, Trump a spus că nu vede nimic în neregulă dacă vinde avioane F-35 arabilor. „Și ce dacă se supără Israelul?”, mai avea puțin și contraataca cel mai puternic om de pe planetă.

Acordul Israel – EAU, moment istoric

„Personal, nu aş avea nicio problemă cu aceasta, nu aş avea nicio problemă să vând F-35 Emiratelor Arabe Unite”, a spus preşedintele SUA la Fox News, cu trei ore înainte de ceremonia semnării unui acord istoric. Pentru Trump, importante sunt „numeroasele locuri de muncă” pe care le-ar crea un astfel de contract între SUA și EAU.

La 13 august, Israelul şi Emiratele au anunţat încheierea unui acord istoric care face din monarhia petrolieră din Golf a treia ţară arabă ce recunoaşte statul israelian, după Egipt şi Iordania. Bahreinul a decis săptămâna trecută să procedeze în mod similar. Dar un prim impas între părţile acestui acord a apărut în jurul avioanelor de luptă stealth (invizibile pe radar) pe care EAU vor să le cumpere de la americani. Încă nu se știe dacă Washingtonul s-a angajat să vândă aparate F-35 Emiratelor. Cert e că premierul israelian Benjamin Netanyahu a spus că se opune acestei afaceri, dorind să menţină superioritatea militară a ţării sale în regiune.

„Este ceva despre care discutăm, este în fază de consultare”, a afirmat săptămâna trecută Jared Kushner, consilier şi ginere al preşedintelui american, referitor la avioanele multirol de generaţia a cincea. El a asigurat că guvernul american va respecta legea privind superioritatea militară israeliană. Pe de altă parte, „Emiratele Arabe Unite sunt o mare armată parteneră a Americii, aflată la frontiera cu Iranul şi se confruntă cu ameninţări reale”.