Site-urile a două bănci și al Ministerului ucrainean al Apărării au fost atacate cibernetic

Site-urile a două bănci și al Ministerului ucrainean al Apărării au fost atacate cibernetic
Ucraina: Site-urile a două bănci și site-ul Ministerului ucrainean al Apărării au fost atacate cibernetic/FOTO: Pixabay
Publicat: 15/02/2022, 18:58
Actualizat: 15/02/2022, 19:31

Centrul ucrainean de securitate cibernetică a anunțat, marți, că site-urile Ministerului Apărării și ale băncilor Privatbank și Oshadbank au fost supuse unui atac cibernetic.

Două dintre băncile din Ucraina au fost ținta unui atac cibernetic, potrivit experților în securitate din această țară, citați de Reuters.

Privatbank și Oschadbank au fost afectate de atac, iar site-ul Ministerului Apărării ar fi fost, de asemenea, blocat.

Incidentul survine pe fondul temerilor că un atac cibernetic rusesc ar putea precede o posibilă invazie a Ucrainei.

Site-urile web ale băncii Oschad și ale Ministerului ucrainean al Apărării nu funcționau când The Mirror a încercat să le acceseze, în această după-amiază.

Centrul pentru Comunicații Strategice și Securitatea Informației din Ucraina, cunoscut ca Centrul StratCom, a confirmat că aplicația Privatbank este inaccesibilă pentru unii utilizatori.

„În ultimele ore, Privatbank este supusă unui atac DdoS masiv. Utilizatorii Privat24 raportează probleme cu plățile și, în general, cu funcționarea aplicației. Unii utilizatori sunt complet incapabili să acceseze Privat24, alții nu reflectă soldul și tranzacțiile recente”, potrivit informațiilor de la Centrul pentru Comunicații Strategice și Securitatea Informației din Ucraina, scrie The Mirror.

Atacul cibernetic este legat exclusiv de aplicația Privat24. Restul tranzacțiilor financiare se desfășoară în mod normal.

„În activitatea Oschadbank” există, de asemenea, erori, internet banking-ul nu funcționează.

„De asemenea, au suferit atacuri și site-urile Ministerului Apărării și ale Forțelor Armate. Nu este o excepție faptul că agresorul a reușit în tactica micilor cagule, deoarece majoritatea planurilor sale agresive nu funcționează”.

Alexandru Tosa
Student al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, Alexandru Toșa a debutat în presă în 2020. Începând din mai 2021 face parte din echipa GÂNDUL, unde tratează subiecte politice, atât la citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase