Ultimul lider sovietic lansează un avertisment dur: Lumea, „într-un pericol colosal” / Ce spune Gorbaciov despre armele de distrugere în masă VIDEO

Ultimul lider sovietic lansează un avertisment dur: Lumea, „într-un pericol colosal / Ce spune Gorbaciov despre armele de distrugere în masă VIDEO
Publicat: 04/11/2019, 08:45

În cadrul unui interviu acordat lui Steve Rosenberg, jurnalist de la BBC, fostul președinte Mihail Gorbaciov a făcut un apel către toate țările lumii să declare că armele nucleare ar trebui distruse. „Este ceea ce trebuie să facem pentru a ne salva pe noi și planeta noastră”, a declarat Gorbaciov.

„Atât timp cât armele de distrugere în masă există, în principal armele nucleare, pericolul este colosal”, a adăugat ultimul lider sovietic.

„Să ne uităm la ce se întâmplă în jurul nostru. Suntem înconjurați de ciocniri, de împușcături, nave și avioane sunt trimise peste tot. Situația în care ne aflăm nu este ideală”, a continuat Gorbaciov.

Întrebat dacă are vreun sfat pentru politicienii britanici legat de criza Brexit, având în vedere relația strânsă pe care a avut-o cu fostul premier al Marii Britanii Margaret Thatcher, Gorbaciov a răspuns că nu va oferi sfaturi. „Vă puteți descurca și singuri. Voi englezii sunteți băieți deștepți. Nu voi da sfaturi. Voi trebuie să decideți”, a spus Gorbaciov.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase