Un Boeing cu 149 de pasageri S-A PRĂBUȘIT după decolare în Etiopia

Un Boeing cu 149 de pasageri S-A PRĂBUȘIT după decolare în Etiopia
Un avion Ethiopian Airlines cu 149 de pasageri și 8 membri ai echipajului la bord s-a prăbușit după decolarea din Addis Abeba. Vezi imagini de la accident

Primele imagini ale accidentului arătau dezastrul produs.

Echipele de salvare au adunat rămășițele victimelor în saci de plastic negri.

Potrivit CNN, pilotul avionului a raportat turnului de control că are probleme tehnice imediat după decolare.”După cum v-am spus, nu avem încă o cauză a prăbușirii avionului,” a declarat Tewolde GebreMariam, directorul general al Ethiopian Airlines. „Era un avion nou, iar pilotul avea peste 8.000 ore de zbor. Compania mai deține 6 avioane Boeing 737-8 MAX, care au fost reținute la sol până la aflarea cauzelor accidentului de azi.

Ora 13:00 Ethiopian Airlines confirmă că nu există nici un supraviețuitor în urma accidentului.

Un avion al companiei Ethiopian Airlines, care se îndrepta spre capitala Nairobi, s-a prăbușit având la bord 149 de pasageri și opt membri ai echipajului, a informat un purtător de cuvânt al companiei, citat de agenția Reuters.

Zborul ET 302 s-a prăbușit în apropierea orașului Bishoftu, la 50 de kilometri de capitala etiopiană Addis Ababa. Avionul era un Boeing 737-8 MAX.

„S-a întâmplat la ora 8.44 dimineață, la 6 minute după decolare„, a precizat un purtător de cuvânt al companiei.

Deși Ethiopian Airlines nu putea oferi detalii despre eventuali supraviețuitori, premierul etiopian a transmis condoleanțe familiilor într-un mesaj postat pe Twitter.

 

Ethiopian Airlines este o companie deținută de stat și avea ambiția să devină cea mai importantă poartă către continentul african, notează Reuters. Potrivit informațiilor oficiale, avionul era nou, fiind livrat companiei etiopiene în noiembrie 2018.

 

Russia Today a transmis pe Facebook câteva imagini luate de la intrarea în aeroportul din Addis Abeba, după prăbușirea avionulu.

Daily Mirror reproduce o imagine a unei mașini de pompieri care se îndreaptă spre locul accidentului.

foto: ethiopian airlines/facebook

Inchide