VIDEO | Misiune „aproape imposibilă” a scafandrilor spanioli. Un francez a fost salvat miraculos din apele Oceanului Atlantic după ce a supraviețuit mai multe ore sub o barcă

VIDEO | Misiune „aproape imposibilă” a scafandrilor spanioli. Un francez a fost salvat miraculos din apele Oceanului Atlantic după ce a supraviețuit mai multe ore sub o barcă
Captură Video: Twitter/ Paza de Coastă din Spania
Publicat: 04/08/2022, 13:47
Actualizat: 04/08/2022, 16:12

Un francez de 62 de ani a supravieţuit 16 ore într-o bulă de aer în interiorul bărcii sale, care a fost răsturnată de curenții marini în apele Oceanului Atlantic. Bărbatul a fost salvat miraculos de echipajele Pazei de Coastă spaniole într-o operaţiune „aproape imposibilă”, după cum au calificat-o scafandrii spanioli.

Barca cu pânze Jeanne SOLO Sailor, lungă de 12 metri, a trimis un semnal SOS luni seară, de la o distanţă de aproape 16 km faţă de Insulele Sisargas din dreptul regiunii spaniole Galicia.

Potrivit Reuters, navigatorul francez a ridicat ancora duminică dimineaţa din portul Lisabona.

În timp ce o navă de salvare care transporta cinci scafandri a pornit spre barca cu pânze, unul dintre cele trei elicoptere trimise pentru a ajuta la căutări a localizat nava răsturnată la apusul soarelui.

Un scafandru s-a urcat pe carena bărcii pentru a căuta semne de viaţă, iar francezul i-a răspuns prin ciocănituri.

Cum oceanul era prea agitat pentru a încerca o salvare, scafandri au montat balize gonflabile la corpul navei pentru a preveni scufundarea acesteia și mai mult și au așteptat până dimineața.

Doi scafandri au înotat sub navă pentru a-l ajuta pe bărbat, pe care l-au găsit purtând un costum din neopren și scufundat în apă până la genunchi.

Vicente Cobelo, membru al echipei de operațiuni speciale a pazei de coastă, a declarat pentru un post local că bărbatul a sărit de bunăvoie în apa înghețată și a înotat pe sub barcă pentru a ajunge la suprafața apei.

”Din propria iniţiativă, a intrat în apă şi a înotat afară ajutat de scafandri, care au trebuit să-l împingă întrucât i-a fost greu să iasă la suprafaţă în costum”, a spus Vicente Cobelo.

Navigatorul francez a fost transportat cu elicopterul la un spital pentru verificări medicale, dar a fost externat la scurt timp după aceea fără probleme.