Un guvern vrea să INTERZICĂ țigările electronice! Cei care încalcă legea riscă ȘASE LUNI de închisoare și amenzi de MII de euro

Un guvern vrea să INTERZICĂ țigările electronice! Cei care încalcă legea riscă ȘASE LUNI de închisoare și amenzi de MII de euro
Publicat: 20/02/2019, 10:00
Actualizat: 25/03/2019, 19:33

Robert Chan, fumător de la 18 ani, a devenit dependent foarte repede și a ajuns să fumeze 15 țigări pe zi, timp de peste 10 ani. La fel ca alți fumători, Chan, locuitor al regiunii Hong Kong, nu era mulțumit de viciul său. Bărbatul își dorea să renunțe la obicei, dar era dificil să „se rupă definitiv” de nicotină.

În urmă cu doi ani, cu ocazia zilei de naștere, Chan a început să folosească un dispozitiv care încălzea tutunul, în loc să îl ardă, pentru a elibera un vapor de nicotină.

Chan este doar unul din cei 35 milioane de oameni din lume care folosesc țigări electronice și dispozitive de încălzire a tutunului, potrivit statisticilor publicate de Euromonitor.

„Îmi doream să renunț la fumat dar nu eram pregătit să abandonez nicotina„, spune Chan pentru CNN. „Așa că, țigara electronică a reprezentat o alternativă mai puțin nocivă pentru că nu exista miros, plămânii și respirația mea se îmbunătățiseră”, continuă bărbatul.

Totuși, industra țigărilor electronice se confruntă cu obstacole. În timp ce nenumărate persoane au adoptat această „alternativă mai sănătoasă” pentru a renunța la fumat, părerile guvernelor din lume sunt împărțite.

Guvernul din Hong Kong susține că va introduce o lege prin care țigările electronice și dispozitivele de încălzire a tutunului vor fi interzise. În temeiul acestei legi, orice persoană care importă, produce, vinde sau promovează dispozitive de fumat ar putea primi până la șase luni de închisoare și o amendă de peste 5.000 de euro.

Chan afirmă că această lege l-ar putea obligă să aleagă între a fi criminal și a-și înrăutăți din nou starea de sănătate. „Legea i-ar putea face pe oameni să revină la țigări normale sau va duce la mutarea întregii industrii pe piața neagră„, adaugă bărbatul.