Un oficial militar rus avertizează: Sistemele balistice ale SUA au rolul lansării unui atac nuclear asupra Rusiei

Redactor:
Mihai Draghici
Un oficial militar rus avertizează: Sistemele balistice ale SUA au rolul lansării unui atac nuclear asupra Rusiei
Sistemele balistice instalate de Statele Unite în alte țări, inclusiv cele din Europa, au rolul de a crea capabilități pentru lansarea unui atac nuclear împotriva Rusiei, afirmă generalul Viktor Poznikhir, prim-vicepreședinte al Departamentului operațional al armatei ruse.

„Instalarea unui sistem balistic în apropierea frontierelor noastre creează potențialul pentru lansarea unui atac puternic al SUA, de tip nuclear, asupra Rusiei”, a declarat generalul Viktor Poznikhir la Conferința pentru Securitate Internațională de la Moscova.

Prin dezvoltarea unui astfel de sistem balistic mondial, Washingtonul încearcă și să obțină potențialul de a lansa un astfel de atac fără a exista riscul unei riposte împotriva vreunui stat aliat, a subliniat oficialul militar rus, citat de agenția de presă Tass.

Oficialul militar rus a avertizat națiunile care găzduiesc sau vor găzdui elemente ale sistemului balistic american că aceste instalații militare vor fi ținte prioritare în cazul unui conflict, subliniind că distrugerea focoaselor nucleare va genera contaminare radioactivă pe termen lung. „Prin urmare, țările care participă la construirea sistemului balistic al Pentagonului ar putea avea de suferit”, a explicat generalul Viktor Poznikhir.

Foto: Hepta

 

Tags:
Inchide