Cum a vrut un stomatolog italian să îi păcălească pe medicii unui centru de vaccinare, pentru a obține certificatul verde

Cum a vrut un stomatolog italian să îi păcălească pe medicii unui centru de vaccinare, pentru a obține certificatul verde
Sursa foto - caracter ilustrativ: Shutterstock
Publicat: 04/12/2021, 17:21
Actualizat: 04/12/2021, 18:04

Un stomatolog italian, în vârstă de 57 de ani, riscă dosar penal după ce s-a prezentat la un centru de vaccinare cu un braț fals din silicon. Bărbatul a recunoscut că nu dorea să se vaccineze, ci să obțină certificatul verde, care de luni, 6 decembrie, va fi obligatoriu pentru a intra în restaurante, cinematografe, teatre și alte locații din Italia, dar și în transportul în comun.

Filippa Bua, o asistentă din nordul orașului Biella a spus că și-a dat seama imediat că ceva nu e în regulă, atunci când un bărbat s-a prezentat, joi, la centrul de vaccinare.

„Când am descoperit brațul, am simțit o piele rece și gumosă, iar culoarea era prea deschisă”, a declarat Bua pentru ziarul italian Corriere della Sera.

Ea a spus că, inițial, a crezut că bărbatul era amputat și din greșeală a prezentat brațul greșit. Când i-a ridicat mâneca, a văzut brațul de silicon.

„Am înțeles imediat că bărbatul încearcă să evite vaccinarea, folosind o proteză din silicon, în care spera că voi injecta serul, fără să știu”, a mai spus Bua.

Stomatologul fusese deja suspendat de la locul de muncă, din cauza refuzului său de a se vaccina, lucru pe care Italia îl cere personalului medical. Asistenta a spus că bărbatul a fost politicos și a părăsit centrul de vaccinare după încercarea eșuată.

„Ne-am oprit și am reflectat și am înțeles că aceasta nu a fost doar o situație suprarealistă, ci o adevărată încercare de fraudă”, a spus Bua.

Cazul a fost preluat de procurori, iar acum bărbatul riscă dosar penal, potrivit independent.co.uk.

În timp ce rata de vaccinare a Italiei este relativ ridicată, la 85% din populația eligibilă în prezent, cu vârsta de 12 ani și peste, persoanele cu vârsta cuprinsă între 30 și 59 de ani s-au dovedit a fi cele mai reticente la vaacinare, aproape 3,5 milioane de persoane nefiind încă vaccinate cu prima doză.

Dragoș Tănase
Dragoș Tănase are o experiență de aproape 20 de ani în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion în anul 2001, iar în 2002 se angaja deja la portalul Apropo.ro, care aparținea Agenției de știri Mediafax, citeste mai mult