Un tânăr din New York a fost diagnosticat cu poliomielită. Este primul caz din ultimul deceniu detectat în SUA. Recomandările autorităților sanitare

Un tânăr din New York a fost diagnosticat cu poliomielită. Este primul caz din ultimul deceniu detectat în SUA. Recomandările autorităților sanitare
Primul caz de poliomielită din SUA / Sursa FOTO: Profimedia
Publicat: 22/07/2022, 09:03
Actualizat: 22/07/2022, 10:43

A fost diagnosticat primul caz de poliomielită din ultimul deceniu din SUA. Este vorba despre un tânăr nevaccinat din Rockland County, New York, care a contractat virusul, iar apoi a paralizat. Pacientul pare să aibă o tulpină derivată a poliovirusului, deși nu a călătorit îm afara țării. Oficialii din sănătate sfătuiesc medicii să fie atenți dacă apar și alte cazuri și sfătuiesc oamenii să se vaccineze împotriva poliomielitei.

Tânărul a început să aibă simptome de slăbiciune şi paralizie în urmă cu o lună, a declarat Patricia Schnabel Ruppert, reprezentantă a autorităţilor regionale medicale.

„Acest pacient a prezentat slăbiciune și paralizie”, a spus Schnabel Ruppert. Acesta este primul caz de poliomielita diagnosticat în Statele Unite din 2013, potrivit Departamentului de Sănătate din New York.

Cazul din New York a fost identificat ca fiind o infecție cu un virus reversant polio Sabin tip 2, ceea ce indică faptul că a fost derivat de la cineva care a primit vaccinul oral antipoliomielită, care conține o formă vie, dar atenuată a virusului poliomielitei.

Oficialii spun că acest lucru sugerează că virusul provine din afara SUA, unde încă se administrează vaccinul oral, dar investighează originile acestui caz particular.

Oficialii din domeniul sănătății au declarat joi că persoana nu a călătorit în afara SUA înainte sau după ce a fost diagnosticată.

De obicei, persoanele care se infectează cu poliovirus îi pot infecta și pe alții în aproximativ două săptămâni.

Cazul a apărut la aproape o lună după ce Agenţia de Siguranţă a Sănătăţii din Marea Britanie a anunţat că a descoperit poliovirus în eşantioane prelevate din sistemul de canalizare al Londrei, ceea ce arată că acolo ar fi cazuri de poliomielită, care însă nu au fost încă identificate, potrivit CNN.

CDC recomandă americanilor să se vaccineze împotriva poliomielitei cu vaccinul IPV aprobat de FDA cât mai curând posibil

Vaccinul antipoliomielită oral nu mai este autorizat pentru utilizare în această țară. În SUA, din 2000 s-a administrat doar vaccinul inactivat împotriva poliomielitei.

Vaccinul antipolio face parte din programul de bază de imunizare al CDC și este necesar pentru a fi înscris la școală.

„Pe baza a ceea ce știm despre acest caz și despre poliomielita în general, Departamentul de Sănătate recomandă insistent ca persoanele nevaccinate să fie vaccinate cu vaccinul împotriva poliomielitei IPV aprobat de FDA cât mai curând posibil. Vaccinul împotriva poliomielitei este sigur și eficient, protejând împotriva acestei boli și a făcut parte din lista imunizărilor obligatorii, de rutină pentru copii, recomandate de oficialii din domeniul sănătății și agențiile de sănătate publică la nivel național”, a declarat joi comisarul de stat pentru sănătate, Mary T. Bassett.

În timpul unuia dintre cele mai grave focare din 1952, virusul a infectat 58.000 de oameni în SUA, a paralizat peste 21.000 și a ucis peste 3.100. Cu toate acestea, campaniile de vaccinare reduc semnificativ cazurile.

Ce este poliomielita

Poliomielita este o infecție cauzată de poliovirus. O persoană din patru infectate are simptome asemănătoare gripei, inclusiv durere în gât, febră, oboseală, greață, dureri de cap și dureri de stomac.  Una din 200 are simptome mai grave, care includ furnicături și amorțeală la nivelul picioarelor, o infecție la nivel cerebral sau al măduvei spinării și paralizie, potrivit Centrului pentru Controlul și Prevenirea Bolilor din SUA.

Nu există tratament specific pentru poliomielita. Tratamentul pentru ameliorarea simptomelor poate include medicamente pentru relaxarea mușchilor și terapie fizică pentru stimularea mușchilor. Cu toate acestea, orice paralizie cauzată de poliomielita este permanentă.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie bolnavă de cancer a decis să se mute împreună cu familia în „zona...
Ce secret a ascuns Prințul William de Kate Middleton. Nu a vrut să-și compromită căsnicia
FOTO. Cea mai sexy femeie din lume s-a filmat în timp ce se îmbrăca! Fanii...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Unde este Fito? Povestea celui mai notoriu infractor din Ecuador, care a fugit din închisoarea...
Ce a pățit o moldoveancă de 39 de ani, după ce s-a cuplat cu un...
Face furori la aproape 60 de ani! Vedeta curtată de toți bărbații are un fizic...
ANIMAŢIE. Cum s-a produs accidentul înfiorător de pe A1, în care Valentin a fost străpuns...
"Am călătorit în timp". Un profesor ieșit din comă spune că a fost în anul...
Detalii halucinante au ieșit la iveală în cazul presupusului criminal din Orhei. Bărbatul este bănuit...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Poate fi anulat ITP-ul dacă mașina scoate prea mult fum?
Biden a promulgat pachetul de ajutor pentru Ucraina
LAC de lavă SPECTACULOS, observat din satelit! Are peste 200 km lungime
Decizie finală pentru plata cu BANCNOTE. Noua regulă devine OBLIGATORIE
Lovitură grea pentru chef Richard. Juratul a pierdut un concurent după al treilea battle: „Am...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Gabriela Cristea, dezamăgită de lipsa de curaj pentru a-i refuza pe alții! Prezentatoarea TV și-a...
Lovitura dură pentru TikTok! Comisia Europene suspendă noul program al platformei: ”Există riscuri pentru sănătatea...
BANCUL ZILEI. Bulă: - Nevastă, dacă un arab ţi-ar da o mie de parai te-ai...
Vot decisiv în Senatul SUA pentru interzicerea TikTok. Ce se întâmplă acum?