Uniunea Europeană negociază din nou cu statele africane pentru a limita numărul de migranți care ajung în Europa. Comisia va prezenta în toamnă un nou proiect privind migrația

Uniunea Europeană negociază din nou cu statele africane pentru a limita numărul de migranți care ajung în Europa. Comisia va prezenta în toamnă un nou proiect privind migrația
Uniunea Europeană negociază din nou cu statele africane pentru a limita numărul de migranți care ajung în Europa. Comisia va prezenta în toamnă un nou proiect privind migrația . Sursa foto: Shutterstock
Publicat: 14/07/2020, 13:32

Autoritățile de la Bruxelles vor să „construiască parteneriate puternice” cu statele africane pentru a lupta împotriva traficului de migranți, a anunțat comisarul european pentru Afaceri Interne, Ylva Johansson.

Oficialul a discutat prin videoconferință cu miniștrii de Interne din Libia, Tunisia, Algeria, Maroc și Mauritania, informează politico.eu.

Johansson a declarat că este evoie de „o coordonare mai amplă și mai sofisticată” pentru ca Uniunea Europeană să poată ajuta aceste state să gestioneze imigrația, să gestioneze cauzele acesteia și să protejeze drepturile migranților.

Ea a anunțat că se va deplasa în aceste state pentru discuții aprofundate imediat ce situația epidemiologică o va permite.

Videoconferința a fost organizată la inițiativa ministrului de Interne al Italiei, Luciana Lamorgese, pe fondul unei noi creșteri a numărului de migranți în țara sa. Miniștrii de Interne din Germania, Franța, Spania și Malta, dar și comisarul european pentru Politici de Vecinătate, Olivér Várhelyi, au participat și ei la videoconferință.

„Rutele alese de migranți sunt mortale. Am pierdut mii de vieți pe aceste rute, în timp ce traficanții de migranți câștigă bani. Lupta împotriva acestor grupări criminale va fi în centrul noii propuneri legislative privind migrația și azilul”, a spus Johansson.

Comisia Europeană urmează să propună noi reguli privind migrația

Negocierile cu statele de origine sau de tranzit ale migranților vin în contextul în care Uniunea Europeană continuă să caute soluții pentru a face față numărului mare de solicitanți de azil care ajung în țările Blocului comunitar.

Comisia Europeană ar urma să prezinte în toamnă un pachet legislativ privind migrația, dar întâmpină dificultăți în acest sens ca urmare a faptului că statele europene nu se pun de acord în privința modului în care problema migrației ar trebui gestionată.

Pozițiile statelor membre nu s-au schimbat de la criza migrației din 2015. Statele din Europa de Sud, cel mai adesea primele care se confruntă cu valurile de migranți, solicită un sistem de relocare automată a imigranților la nivelul Uniunii Europene. Propunerea este respinsă ferm de statele din Europa Centrală și de Est.

Recent, miniștrii de Interne din Austria, Cehia, Estonia, Ungaria, Letonia, Polonia, Slovacia și Slovenia au transmis o scrisoare către Bruxelles în care și-au exprimat opoziția față de relocarea automată a migranților.

„Reiterăm ferma obiecție față de relocarea obligatorie a solicitanților de azil și migranților sub orice formă ar veni aceasta”, se arată în scrisoare.

Între timp, vremea caldă a dus la creșterea numărului de migranți care ajung pe malurile sudice ale Uniunii Europene.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Niște români s-au instalat confortabil în casa unei spaniole plecate la copii, în Canada, și...
Împăcarea anului la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Ce jurământ i-au făcut Adrian și Petronel Corduneanu...
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Marele absent de la înmormântarea lui Costel Corduneanu. Toți s-au mirat că nu l-au văzut:...
A văzut că ia brusc în greutate și a mers la medic. Ce avea femeia...
Investiţia de peste 1 miliard de euro pe care o fac arabii în România. Suma...
"Mă simt ciudat să spun cu voce tare: Am cancer la creier". Reacția tulburătoare a...
Au apărut primele imagini cu fiica lui Paris Hilton! „Nu m-am putut abține”. Ce anunț...
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post...
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
UE are nevoie de gaz natural lichefiat rusesc pentru a evita un şoc energetic -...
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
ITP 2024. OBLIGATORIU pentru toți șoferii care trebuie să facă inspecția tehnică periodică
Restricții la o mare bancă din România. Cum vor fi afectați clienții
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
Vreme ANORMALĂ în weekend! Ce se întâmplă în TOATĂ România!
Virginia, dezvăluiri despre o posibilă relație cu Patrick! Se simte Robi deranjat de apropierea dintre...
Reacția furibundă a lui Alexandru Ciucu după ce s-a scris ca ar avea o amantă...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Prețul petrolului și al aurului a crescut după loviturile asupra Iranului