Va fi lansată o nouă companie aeriană low-cost în Europa

Va fi lansată o nouă companie aeriană low-cost în Europa
Publicat: 05/11/2016, 13:38

Noul director Air France, Jean-Marc Janaillac, a dezvăluit proiectul unei noi companii aeriene care intenționează să ofere călătorii atât la clasa business, cât și la clasa economică pe rute noi, dar și pe rute care se vor redeschide. Air France plănuiește ca viitoarea companie să aibă zece avioane de cursă lungă până în 2020.

Pentru a concura cu firmele rivale low-cost, piloții și membrii echipajului vor fi angajați în funcție de alte criterii față de cele ale companiei principale. „Menținerea actualului Status quo nu este o opțiune. Trebuie să lansăm o nouă dinamică pentru a ne întoarce la o poziție de lider pe piețele noastre”, a declarat Janaillac.

Inițiativa companiei reprezintă un semnal că noul directorat al Air France vrea să recâștige cote de piață după mai mulți ani în care au existat numeroase conflicte cu sindicatele și s-au pierdut multe locuri de muncă.

Sindicatul SNPNC (organizația sindicală care reprezintă personalul navigant și comercial) și-a exprimat îngrijorarea în legătură cu faptul că noile echipaje ale liniei de zbor nu vor avea aceleași beneficii la locul de muncă, ajungând să fie „low cost” și pentru angajați.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase