Vicepremierul Rusiei insistă: „Cascadoria rușinoasă a românilor necesită măsuri dure și precise”. Reacția ministrului Apărării. UPDATE

Vicepremierul Rusiei insistă: „Cascadoria rușinoasă a românilor necesită măsuri dure și precise. Reacția ministrului Apărării. UPDATE
Publicat: 30/07/2017, 09:23

„Tonul aspru al afirmațiilor mele reflectă emoțiile pe care le-am avut în legătură cu ce li s-a întâmplat pasagerilor avionului nostru”, a afirmat Dmitri Rogozin, citat de site-ul agenției Tass.

„Cei mai mulți pasageri reveneau acasă. M-am deplasat de fiecare dată în R.Moldova cu avioane comerciale ruse. Cascadoria rușinoasă a românilor și a Guvernului moldovean necesită o analiză atentă și măsuri dure și precise de retorsiune”, a avertizat vicepremierul Rusiei.

„Țările din Vest nu se vor împăca niciodată cu aspirațiile Rusiei de a fi o țară liberă și puternică. Erau destul de mulțumite cu Rusia instabilă din anii 1990, dar nu se vor împăca niciodată cu dorința noastră de a fi liberi și puternici. Iar modul nostru de a fi liberi și puternici va fi cea mai bună reacție la sancțiuni și la acțiuni murdare. Vom decide cum să eliminăm aceste creaturi mârșave”, a insistat Rogozin.

Țuțuianu: Atitudine total nepotrivită

Adrian Țuțuianu, ministrul Apărării Naționale, a declarat, sâmbătă, că reacția vicepremierului Dmitri Rogozin după ce nu i s-a permis survolarea României, a fost „absolut nepotrivită”, precizând că „situația de securitate din zona Mării Negre ne obligă să consolidăm flancului estic al alianței”.

„Situația de securitate din zona Mării Negre ne obligă să consolidăm flancul estic al alianței, să facem achizițiile potrivite pentru înzestrarea armatei române. Am văzut aseară declarațiile domnului ambasador al Rusiei în România, care încearcă o justificare a unor tipuri de acțiuni pe care le promovează în zonă. Sigur că de aici putem trage foarte multe concluzii. (..) Eu cred că trebuie să ne vedem de treburile noastre, să ne asigurăm dezvoltarea economică și în același timp să facem ce este necesat pentru a avea mai multă securitate și a putea și descuraja anumite acțiuni ostile. Și când am discutat despre rachete, am spus că ele reprezintă și un element care consolidează securitatea națională, dar și un element de descurajare a unor posibile acțiuni”, a declarat ministrul Apărării.

Întrebat dacă reacția vicepremierului rus este una gravă, Adrian Țuțuianu a răspuns : „Absolut nepotrivită. Ca să nu folosesc alte cuvinte”.

Decizia României de a interzice tranzitul avionului în care era vicepremierul rus Dmitri Rogozin a fost o „provocare intenționată” care a periclitat pasageri și care va afecta „grav” relațiile bilaterale, a avertizat Ministerul rus de Externe, care a prezentat o notă de protest și a cerut explicații.

„La Moscova, acest incident este considerat o provocare intenționată care afectează grav relațiile bilaterale”, a atras atenția Ministerul rus de Externe.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
După ce a câștigat 1 milion $ la loterie, o femeie s-a gândit să mai...
S-a aflat motivul pentru care a murit Gabriela, micuța de 4 ani cu chip de...
FOTO. Antonia, ce apariție! Nimeni nu se gândea că o va vedea așa
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Cronica unui 'blat' anunțat. Motivul real pentru care Zanni a fost eliminat și adus înapoi...
Actrița celebră, la un pas de PARALIZIE! A descoperit că are o TUMORĂ pe măduvă
Mesaje de Paște 2024. Urări calde și felicitări pentru cei dragi
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua...
Există români care nu și-au primit pensiile înainte de Paște: „Mi-am făcut niște calcule. Mă...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
China a lansat o sondă pentru a colecta eşantioane de pe faţa ascunsă a Lunii
Descoperire ULUITOARE la polii Pământului! Se întâmplă chiar acum
Mașinile care nu mai trec ITP-ul. Vor pica inspecția tehnică periodică
Drumul cu peisaje de vis din România, modernizat. Priveliștile care-ți taie respirația, dar cu taxă
I-a cerut soțului o fotografie cu bebelușul celui mai bun prieten al său, dar a...
Se spală rufe azi, în Joia Mare? Ce spun preoții
Mioara Velicu rememorează copilăria autentică de la sat: „Am crescut într-o familie cu 8 copii....
Ce a declarat Florin Piersic de pe patul de spital: "Asta e cel mai important"
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Marsilia se pregătește să primească flacăra olimpică