VIDEO | Metoda inedită aleasă de un preot din Italia pentru a celebra Liturghia. El este cercetat pentru „ofensă adusă unei confesiuni religioase”

Publicat: 29/07/2022, 09:22
Actualizat: 29/07/2022, 09:22

Slujbă inedită în Italia. Un preot catolic este cercetat după ce a oficiat Liturghia în apele Mării Mediterane, la Capo Colonna, în Calabria, la bustul gol. El și-a argumentat gestul prin faptul că afară era foarte cald, așa că s-a gândit că ar fi nimerit să facă slujba în apă și a utilizat o saltea gonnflabilă pe post de altar. 

Mattia Bernasconi, preotul parohiei San Luigi Gonzaga din Milano, a declarat că duminică, 24 iulie, pe când se afla în ultima sa zi de concediu pe litoralul Mării Mediterane, i-a venit ideea să oficieze slujba în mare, aducându-și aminte că e duminică și că în mod normal ar fi trebuit să oficieze liturghia, conform Il Primato NazionaleIl.

„Am ales pădurea de pini pentru un camping – explică Mattia – dar era aglomerată. Era foarte cald şi aşa ne-am spus: de ce să nu o oficializăm în apă? O familie ne-a auzit vorbind şi ne-a pus la dispoziţie salteaua pe care am transformat-o într-un altar”.

Preotul spune că în timpul slujbei „s-a gândit că Iisus a intrat în barca lui Petru pentru a-i putea vorbi”.  Doar că aici nu erau bărci şi nici măcar Sf. Petru. Doar o saltea, şi riscul ca un val să o răstoarne în mare, scrie sursa citată.

Preotul este cercetat acum pentru „ofensă adusă unei confesiuni religioase”

Gestul preotului Mattia Bernasconi a iscat un val de controverse în Italia, Arhiepirscopia din Crotone fiind nevoită să intervină și să ia măsuri în privința sa.

Astfel, într-un comunicat publicat pe site-ul său, arhiepiscopia din Crotone a criticat decizia acestuia, argumentând că „celebrarea euharistică dispune de un limbaj specific alcătuit din gesturi şi simboluri care trebuie respectate şi preţuite, fără a renunţa la ele cu prea multă superficialitate”. „Mai presus de toate, este necesar să se menţină acest minim de decor şi atenţie la simboluri”, a transmis arhiepiscopia.

După apariţia mai multor articole şi imagini în mediul online, preotul s-a ales cu un dosar fiind cercetat pentru „ofensă adusă unei confesiuni religioase”, potrivit pocurorului Giuseppe Capoccia, reatează Radio Lombardia.

După ce a realizat tot ce a făcut Mattia a publicat pe site-ul parohiei sale o scrisoare deschisă adresată arhidiecezei în care își cere scuze pentru că a banalizat Euharistia.

„Îmi cer scuze”, și-a începuit el scrisoarea, adăugând: „Nu era intenţia mea să banalizez Euharistia sau să o folosesc pentru alte mesaje de orice fel, a fost pur şi simplu Liturghia de la sfârşitul unei săptămâni de muncă cu tinerii care au participat la Tabără, care timp de o săptămână au sărbătorit şi au lucrat cu mine. Mi s-a părut suficient de pregătit pentru a păstra sacralitatea Sacramentului chiar şi în simplitatea şi sărăcia dată”, a explicat părintele Mattia Bernasconi, care a participat împreună cu câţiva tineri într-o tabătă de muncă în Calabria, organizat de Libera.

„Dar simbolurile sunt puternice, este adevărat, şi vorbesc, uneori chiar într-un mod diferit decât ne-am dori. A fost naiv din partea mea să nu le dau importanţa cuvenită”, a precizat preotul.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Niște români s-au instalat confortabil în casa unei spaniole plecate la copii, în Canada, și...
Împăcarea anului la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Ce jurământ i-au făcut Adrian și Petronel Corduneanu...
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Marele absent de la înmormântarea lui Costel Corduneanu. Toți s-au mirat că nu l-au văzut:...
A văzut că ia brusc în greutate și a mers la medic. Ce avea femeia...
Investiţia de peste 1 miliard de euro pe care o fac arabii în România. Suma...
"Mă simt ciudat să spun cu voce tare: Am cancer la creier". Reacția tulburătoare a...
Au apărut primele imagini cu fiica lui Paris Hilton! „Nu m-am putut abține”. Ce anunț...
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post...
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
UE are nevoie de gaz natural lichefiat rusesc pentru a evita un şoc energetic -...
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
ITP 2024. OBLIGATORIU pentru toți șoferii care trebuie să facă inspecția tehnică periodică
Restricții la o mare bancă din România. Cum vor fi afectați clienții
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
Vreme ANORMALĂ în weekend! Ce se întâmplă în TOATĂ România!
Virginia, dezvăluiri despre o posibilă relație cu Patrick! Se simte Robi deranjat de apropierea dintre...
Reacția furibundă a lui Alexandru Ciucu după ce s-a scris ca ar avea o amantă...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
„Străzi deschise” weekendul 20 și 21 aprilie: O nouă zonă din București devine pietonală