VIDEO | Televiziunea de stat rusă susține că „a început Al Treilea Război Mondial” / „Suntem forțați să demilitarizăm nu doar Ucraina, ci tot NATO”.

VIDEO | Televiziunea de stat rusă susține că „a început Al Treilea Război Mondial” / „Suntem forțați să demilitarizăm nu doar Ucraina, ci tot NATO”.
Olga Skabeieva Sursa foto: captură video Twitter
Publicat: 31/05/2022, 12:54
Actualizat: 31/05/2022, 12:56

„Operațiunea specială” a Kremlinului în Ucraina a luat sfârșit și „Al Treilea Război Mondial” a început, a declarat o prezentatoare a televiziunii de stat ruse.

În cadrul unei emisiuni televizate, prezentatoarea Olga Skabeieva a sugerat că Rusia se confruntă acum cu o situație în care ar trebui să „demilitarizeze” NATO, relatează site-ul de știri ucrainean Ukraine World, citat de Sky News.

„Poate că a sosit momentul să recunoaștem că operațiunea specială a Rusiei în Ucraina s-a încheiat”, a spus ea.

„În sensul că a început un adevărat război. Mai mult, este al treilea război mondial. Suntem forțați să demilitarizăm nu doar Ucraina, ci tot NATO”, a adăugat sursa citată.

Săptămâna trecută, ministrul de Externe al Ucrainei, Dmitro Kuleba, a declarat că țara are acum nevoie de arme grele pentru a lupta eficient împotriva invadatorilor ruși din estul Ucrainei.

În același context, Kuleba a mai spus că discuțiile de pace cu Rusia nu au loc cu adevărat.

97 de zile de război în Ucraina

Războiul din Ucraina intră marți în cea de-a 97-a zi, iar liderii europeni au ajuns la un acord privind un embargo parțial asupra importurilor de petrol din Federația Rusă.

Astfel, statele europene au fost de acord să interzică 90% din importurile de petrol din Rusia până la sfârșitul anului, au anunțat luni liderii Consiliului European. Livrările cu ajutorul navelor petroliere ar urma să fie interzis complet, în timp ce o excepție va fi făcută pentru segmentul sudic al conductei Druzhba, care reprezintă 10% din importurile de petrol rusesc, a declarat luni președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen.

Von der Leyen a mai spus că liderii UE au convenit să elimine Sberbank, cea mai mare bancă a Rusiei, din rețeaua SWIFT, precum și să instituie o interdicție privind asigurarea navelor rusești de către companiile din UE și o interdicție de a oferi companiilor ruse o serie de servicii.

Ea a adăugat că va fi suspendată difuzarea altor trei posturi TV de stat ruse în UE, dar nu a precizat care radiodifuzori sunt vizați.

Între timp, luptele continuă în regiunea Donbas din estul Ucrainei, fiind raportate bombardamente constante în mai multe zone, în special în orașul Severodonețk. Asaltul asupra Severodonețk vine la scurt timp după ce ministrul de externe al Rusiei, Serghei Lavrov, a transmis că regiunile Donețk și Lugansk reprezintă o prioritate pentru Moscova. Armata ucraineană a raportat progrese ale contraofensivei sale din sudul țării. Totodată, Kievul anunță că armata ucraineană continuă să lupte pentru a împiedica armata Rusiei să avanseze în Donbas.

Otilia Serescu
Absolventă a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării, Otilia Serescu a debutat în presă la televiziunea locală Iași TV Live și la săptămânalul 7Est, în anul 2010. Ulterior,citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase