„Vinovatul” identificat de Rusia în urma atentatelor de la Bruxelles

Redactor:
Valentin Vidu
„Vinovatul” identificat de Rusia în urma atentatelor de la Bruxelles
Atacurile cu bombă de la Bruxelles dovedesc faptul că o concentrare a atenției NATO asupra Rusiei este "absolut greșită", deoarece inamicul real este terorismul internațional, a declarat marți un oficial rus de rang înalt, relatează DPA online.

„În timp ce NATO se pregătește să mobilizeze unități militare suplimentare în țările baltice, oameni sunt aruncați în aer la Bruxelles, unde se află cartierul general al Alianței Nord-Atlantice”, a declarat pentru agenția de stat Tass Aleksei Pușkov, președintele Comisiei pentru Afaceri Externe din cadrul Dumei de Stat (Camera inferioară a Parlamentului rus).

Pușkov a apreciat că atacurile de la Bruxelles „nu fac altceva decât să confirme cât de multă dreptate au cei care încearcă să îndrepte Uniunea Europeană (UE) către o cooperare cu Rusia în lupta împotriva terorismului”.

„Cea mai mare amenințare la adresa securității europene nu vine din partea Rusiei, ci a organizațiilor teroriste internaționale”, a apreciat parlamentarul rus.

NATO „repetă într-una că principala sa sarcină este să contracareze amenințarea rusă, dar ne este clar tuturor că cea mai mare amenințare vine din sud”, a spus Pușkov.

De asemenea, Ministerul rus de Externe a avertizat că Occidentul nu poate să-i susțină pe unii teroriști și să nu se aștepte la atacuri din partea altora.

„În mod regretabil asistăm la rezultatele foarte triste ale politicii dublelor standarde. Este greșit să-i clasifici pe teroriști în buni și răi”, a declarat Maria Zaharovna, o purtătoare de cuvânt a diplomației ruse, citată de Tass.

„Este foarte important să se acționeze global, necondiționat și țintit în lupta împotriva terorismului internațional”, apreciază Zaharovna.

Președintele rus Vladimir Putin a catalogat atacurile drept o „crimă barbară”.

„Lupta împotriva răului cere cel mai înalt nivel în cooperarea internațională”, a subliniat Putin, citat într-un comunicat.

El a transmis condoleanțe atât victimelor atacurilor și familiilor acestora, cât și regelui Belgiei Philippe.

Rusia insistă de mult timp asupra unei cooperări internaționale în lupta împotriva terorismului – în special în Siria, unde este aliatul-cheie al președintelui sirian Bashar al-Assad.

– Damascul face o legătură între atentate și susținerea unor grupări rebele

Regimul sirian a condamnat atacurile de la Bruxelles, stabilind o legătură cu susținerea occidentală a unor grupări armate împotriva cărora luptă.

Atacurile au fost „rezultatul inevitabil al politicilor greșite și clemenței față de terorism, cu scopul atingerii anumitor obiective politice, prin clasificarea unor gupări teroriste ca moderate”, a apreciat Ministerul sirian de Externe, citat de agenția Sana.

Diplomația siriană apreciază, de asemenea, că „atacurile teroriste de la Bruxelles, cele comise anterior la Paris și în alte locuri din lume arată că terorismul nu cunoaște frontiere”.

Siria, „care sfidează terorismul (islamist sunnit extremist) takfirist de cinci ani, își reiterează îndemnul la eforturi internaționale totale, veritabile, în vederea opririi statelor care-l sponsorizează și le cere să înceteze orice formă de susținere a acestuia, de dragul păcii și stabilității regionale și internaționale”, adaugă Damascul.

George Burcea și Viviana Sposub şi-au oficializat relaţia! Au plecat în vacanţă, nu înainte de...
FOTO. Daniela Crudu, într-o lenjerie intimă sumară! Fanii au lăudat trupul care se vedea complet
Ce fac musulmanii în noaptea nunţii, în dormitor. Tradiția care a șocat întreaga lume
Meteorologii ANM avertizează! Vine prăpădul în toată țara
Dezvăluiri incredibile la peste 30 de ani de la Revoluție: 'Am căutat sacii cu cadavrele...
Ce se întâmplă dacă vii fără mască la vot. Raed Arafat tocmai a făcut anunțul
VOT ALEGERI LOCALE 2020. Tot ce trebuie să ştii: cum afli secţia de votare şi...
Alegeri locale 2020. Cum trebuie pusă ștampila pentru ca votul să fie valabil și cum...
George Burcea și Viviana Sposub şi-au oficializat relaţia! Au plecat în vacanţă, nu înainte de...
Ce fac musulmanii în noaptea nunţii, în dormitor. Tradiția care a șocat întreaga lume
Descoperire de PROPORȚII! Au reconstruit fața unei MUMII și au răsturnat tot ce știam despre...
Pensia pe care o câștigă Ion Țiriac este FABULOASĂ! N-o să crezi însă ce a...
Horoscopul zilei! Se învârte roata pentru aceste zodii
Livian și Bianca, din nou împreună? Filmarea care i-a pus pe jar pe fanii celor...
Poți face infarct de la prea multă bucurie? 5 cauze mai puţin cunoscute ale infarctului...
Descoperă România cum nu ai mai văzut-o. Destinaţii de vacanţă magice la doi paşi de...
Un om de afaceri care l-a depăşit cândva pe Bill Gates şi a fost cel...
Inchide