Corina Vârlan
31.07.2015
Internațional

Vladimir Putin a semnat un decret prin care se stabilește distrugerea alimentelor venite din Europa

Vladimir Putin a semnat un decret prin care se stabilește distrugerea alimentelor venite din Europa
Președintele rus Vladimir Putin a semnat un decret care cere distrugerea tuturor alimentelor venite din Europa în ciuda interdicțiilor puse pe importul de produse occidentale.

Vladimir Putin a semnat săptămâna aceasta un decret prin care se cere „distrugerea” tuturor alimentelor aduse în țară în ciuda interdicțiilor puse pe importurile de produse occidentale, scrie Business Insider.

Aceste interdicții au făcut parte dintr-o serie de măsuri instituite în anul 2014 ca răspuns la sancțiunile statelor vestice impuse asupra Rusiei în urma crizei din Ucraina. Ele au avut un impact major asupra vieților cetățenilor ruși care obișnuiau să fie mari consumatori de bunuri europene.

Decretul lui Putin va intra în vigoare pe data de 6 august. „Bunurile agricole, materiile prime și alimentele provenite dintr-un stat care a luat decizia de a introduce sancțiuni economice împotriva entităților ruse și/sau a indivizilor sau care s-a alăturat unei astfel de decizii, și care au fost interzise pentru importul în Federația Rusă,…trebuie distruse”, se explică în acest decret potrivit Moscow Times.

Sancțiunile împotriva Rusiei și cele impuse de Rusia statelor occidentele nu au afectat doar locuitorii acestei țări. Multe dintre țările europene care erau mari exportatoare pe piața rusească au fost afectate.

Inchide