Zeci de mineri au rămas blocați în subteran din cauza întreruperilor de curent în regiunea Donețk

Zeci de mineri au rămas blocați în subteran din cauza întreruperilor de curent în regiunea Donețk
Minerii, din nou în București! Protest în Piața Victoriei! „Pur și simplu, ne aruncă în stradă!” / Sursa FOTO: flickr.com
Publicat: 29/05/2022, 21:41
Actualizat: 29/05/2022, 21:47

Nu mai puțin de 116 mineri au rămas blocați în subteran în urma întreruperilor de curent cauzate de luptele cu armata rusă, în localitatea Torețk din regiunea Donețk. Astfel, districtele Bakhmut și Kramatorsk din regiune au rămas fără electricitate.

Anunțul a fost făcut de șeful administrației militare regionale Donețk, Pavlo Kirilenko, care  a transmis că 113 muncitori sunt blocați la mina Central, iar alți trei la mina Toretskaya. Autoritățile fac acum tot posibilul pentru a-i scoate pe mineri la suprafață, a adăugat acesta.

Potrivit oficialului, protecția de urgență a fost activată pe linia electrică principală, iar Stația Centrală de Energie a NEC „Ukrenergo” de lângă Torețk a fost dezactivată, în timp ce districtele Bakhmut și Kramatorsk din regiunea Donețk au fost decuplate.

Lucrările de reparații au început deja, dar aproape 20 de rupturi de cabluri vor trebui reparate.

Alimentarea cu apă a regiunii a fost, de asemenea, oprită

De asemenea, din cauza întreruperii curentului, alimentarea cu apă de la Stațiile de filtrare ale celui de-al doilea sistem de alimentare cu apă Donețk a fost oprită. Astfel, localitățile Kramatorsk, Sloviansk, Druzhkivka, Kostiantynivka, Toretsk și așezările din apropiere au rămas fără apă.

„În condițiile ostilităților active, întreruperile de curent și de apă sunt inevitabile. Îndemn pe toată lumea să se evacueze”, a spus Pavlo Kyrylenko, potrivit ziare.com.

Pe 14 mai, primarul din Kramatorsk a spus că locuitorii din Donbas pot rămâne fără gaz în viitorul apropiat. Locuitorii din regiunea Donețk au fost sfătuiți să cumpere sobe electrice, deoarece este imposibil să se elimine situația de urgență din cauza ostilităților.