INTERVIURILE GÂNDUL. Irina Rimes, invitata Cristinei Stănciulescu: „Am avut o copilărie foarte frumoasă. Părinții mei munceau din zori și până seara” (EXCLUSIVITATE)

Publicat: 24/06/2020, 07:48
Actualizat: 24/06/2020, 08:10

Irina Rimes este invitata Cristinei Stănciulescu la INTERVIURILE GÂNDUL. În a treia parte a interviului exclusiv (publicat în premieră pe canalul YouTube al GÂNDUL), cântăreața vorbește despre copilăria petrecută la țară și primul contact cu muzica, datorită bunicii sale, care cânta în corul bisericii.

Cristina Stănciulescu: Cum ai copilărit? Ai copilărit la țară, dar cum a fost copilăria ta?

Irina Rimes: Am avut o copilărie foarte frumoasă, am copilărit la țară și nu pentru că m-am dus la bunici, ci pentru că acolo m-am născut. Părinții mei munceau de dimineață până seara, nu prea erau acasă, deci eu și fratele meu am ținut toată gospodăria.

Văcuțe, țin minte că alergam porcii prin ogradă, când scăpau. Am luat un iepure și tata a zis: „Ah, vrei iepuri?” Și tata a dus iepuroaica la iepuri și a făcut 80 de iepuri. A făcut fermă de iepuri și eu cu fratele meu aveam grijă de ei, ne duceam după iarbă pentru iepuri. Într-o iarnă s-a terminat ferma de iepuri și a început ferma de găini. Și am avut grijă de foarte mulți puișori.

Am făcut toate prostiile care se fac la țară, pentru că eram niște copii nesupravegheați de părinți și nu e un lucru rău. Noi nu am fost copiii care au crescut cu „te iubesc” din partea părinților, ca să înțelegem că ne iubesc. Ne-am spus „te iubesc” de abia acum câțiva ani în urmă. Am crescut cu frică de nuia, frică sănătoasă.

Nu am nicio traumă din copilărie. Făceam năzbâtii primeam bătaie pentru că meritam. Nu promovez violența în familie, dar acum s-au schimbat polii de înțelegere a acestui lucru.

„Bunica Irina cânta în corul bisericii”

Cristina Stănciulescu: Bunica ta a cântat în cor la biserică.

Irina Rimes: Da. Bunica Irina din partea tatălui. Am fost crescută în biserică. Buni era zidar la biserică. Țin minte că se renova biserica, eram un copil care se plimba printre morminte, se cățăra pe cruci.

La Paștele Blajinilor era mâncare pe morminte. Era fericirea mea. Umblam pe sub altar, nu mă zărea nimeni. Am urcat odată să trag clopotele ziua în amiaza mare.

Sfatul pentru artiștii de care are grijă

Cristina Stănciulescu: La tine oricum nu pare nimic forțat.

Irina Rimes: Da. Am câțiva artiști mici pe care îi ajut să se dezvolte, să se afirme și primul lucru pe care îl tot repet este să nu forțeze niciodată nimic. Doar dacă sunt mai naturali, mai autentici pot să formeze un proiect consistent, long term.

Dacă stai să cauți hitul, nu știi dacă vine. Dacă începi să scoți muzica din sufletul tu, înseamnă că o să conturezi muzica în funcție de personalitatea ta și automat ea capătă personalitate.

Urmăriți interviul integral pe canalul nostru de Youtube!

INTERVIURILE GÂNDUL. Irina Rimes, invitata Cristinei Stănciulescu la „Gânduri Bune” – A doua parte

Silviu Bănilă
Silviu Bănilă are o experiență de 14 ani, cu precădere în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion în anul 2006. Între 2007-2009 a lucrat la revista și site-ul „4TuningRo”, ambele produse dedicateciteste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase