Udrea, la Interviurile Gândul (4). „Eu sunt o persoană destul de credincioasă și cred că numai Dumnezeu a putut face să câștigăm”. Plus: informarea de la SRI în cazul Voicu

Publicat: 23/07/2012, 17:49
Actualizat: 23/07/2012, 19:04

CP: Ieri, invocați divinitatea care a ferit țara dePSD la putere.
– Da. Eu sunt o persoană destul de credincioasă și cred că numaiDumnezeu a putut face ca, cu totă armata pe care o vedem cu toțiidupă ce reguli se ghida împotriva noastră și a candidatului, amreușit să câștigăm.

CP: Domnul Blaga, tot aici la Interviurile Gândul, ne-a dezvăluitcă domnul Emil Boc, atunci când l-a refuzat în două rânduri pedomnul Voicu, a primit o informare de la SRI în care erau aduse lacunoștință aceste probleme ale domnului Voicu. De ce nu a denunțatatunci, public, înțelegerea cu PSD-ul? Dacă dumneavoastră îmispuneți acum că e bine că Dumnezeu ne-a ferit de PSD la putere,atunci PSD era la putere după episodul Voicu, PSD a rămas laputere.
– Eu nu știu ce informare era. Eu nu eram printre cei care au fostinformați despre asta, dar știu ce a spus domnul Oprea când arefuzat să fie ministru. Că se fac presiuni asupra lui să punămafia la doi și-un sfert.

CP: Dumneavoastră, dacă erați în locul domnului Boc șiaflați ce se întâmplă, ați fi dat afară PSD-ul de la guvernare saunu?
– Nu spun nimic pentru că nu știu ce a primit domnul Boc.

CP: Nu trebuie să fim naivi și să credem că SRI faceinformări în care spune că cineva e de neîncredere. Trebuie săaducă argumente. Eu v-am întrebat ipotetic. Dacă ați fi fost înlocul domnului Boc, ați fi sacrificat guvernarea alături de PSD șiați fi scos PSD-ul de la putere?
– Nu. Nu arunci o guvernare în aer pentru că un om încalcă legea.Omul acela va fi anchetat, dar nu arunci o guvernare în aer.

CP: Dumneavoastră, acum, asta spuneți. Vă referiți laun partid întreg când invocați divinitatea.
– Nu. Eu spun că am avut norocul ca oamenii și sistemul pe care îlcoordona Voicu să nu ajungă la putere. Dacă se întâmpla lucrulacesta ne luam adio și de la democrație, și de la lege, și de latot. În orice caz, dacă afli că un om dintr-un partid are problemecu legea, conduce un sistem mafiot, lași instituțiile statuluisă-și facă datoria. Nu arunci o guvernare în aer. Oameni care maisunt pe lângă lege sunt și în alte partide.

RF: Ați vorbit vreodată cu domnulVoicu?
– Niciodată. Nu. Nu cred. Dar se putea întâmpla să mă întâlnesc.Este senator, se presupunea că este un cetățean respectabil. Seputea întâmpla lucrul acesta. Dar nu s-a întâmplat. Cred cănu.

CP: Judecătorii aceia sunt la fel de vinovați ca domnulVoicu?
– Nu am citit stenogramele, dar din ce am vzut prin ziare, sigur căsunt vinovați. Până la urmă, când există corupție, sunt și persoanecare se lasă corupte. Deci, sunt vinovați.

CP: A încercat cineva, de când sunteți oficial înstatul român, să vă folosească într-o astfel de acțiune de traficde influență?
-Niciodată.

CP: Nu v-a propus nimeni să luațișpagă?
– Niciodată. În funcția de oficial al statului român, niciodată.Chiar am făcut o glumă. De când am anunțat că nu mai sunt de acordca în ministerul meu să se mai plătească acte adiționale, nu maisunt de acord să primesc, să lucrez cu firme care vin săcontracteze doar pentru a lua avansul și apoi dispar, contestălicitația doar pentru a șantaja câștigătorii. Din acel moment,chiar cineva spunea că e tipul de măsură care mă va face foarteantipatică pentru cei care se simt afectați.

CP: Domnul Berceanu nu era de acord cu ce propuneațidumneavoastră.
– Eu dispun la ministerul meu. La ministerul domnului Berceanudispune domnul Berceanu. Am dat un ordin de ministru prin carelucrurile acestea să se respecte. Nu a îndrăznit nimeni, de cândsunt ministru, vreo combinație, vreo înțelegere.

Citește și

EXCLUSIV Elena Udrea, la InterviurileGândul: Cine este adevăratul urmaș al luiTraian

Udrea, la Interviurile Gândul (2).”Vin tot felul de pile să le angajez la minister. De la oameni caremă așteaptă la poartă, până lacolegi”

Udrea, la Interviurile Gândul (3). „Nuștiu ce rată am la credit. Eu mai mult las lucrurile astea pe seamasoțului. Încerc să vând din proprietăți ca să pot să achit acestcredit”

Udrea, la Interviurile Gândul (5).”Dictatura luminată înseamnă dictatura legii. E un stat care arenevoie să fie întărit”

Udrea, la Interviurile Gândul (6).”Singura autostradă care s-a construit i se datorează domnuluiTraian Băsescu. Ce-i cere luiBerceanu”

Elena Udrea la videochatul Gândul:Femeile au nevoie de mai mult respect, nu sunt pentru legalizareaprostituției

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Un copil de 10 ani a făcut o mărturisire care le-a dat fiori polițiștilor și...
Detalii explozive! Ce s-a întâmplat în apartamentul lui Mititelu jr, după miezul nopții. Beinur a...
FOTO. Ioana Țiriac a făcut ravagii într-un costum de baie spectaculos!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Ultimele ore de viață ale Corinnei, femeia găsită moartă în dulapul din dormitor. Poliția l-a...
Primele & singurele imagini cu Mititelu Jr., după ce s-a intoxicat cu medicamente! E bine,...
Dieta lui Lili Sandu la 44 de ani | Alimentul la care a renunțat definitiv....
Tradiţii, obiceiuri şi superstiţii de Sfântul Gheorghe. Ce să faci astăzi, în ziua Purtătorului de...
Amenzi de 2900 de lei pentru ȘOFERII care fac această greșeală în trafic
Meteorologii Accuweather anunță precipitații și temperaturi scăzute: Prognoza meteo pentru ziua de miercuri, 24 aprilie...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Preț în România pentru cel mai interesant SUV din 2024
Românii vor să trăiască mai sustenabil, dar le lipseşte infrastructura. Cum se poate implica mediul...
ANUL în care Pământul NU a avut VARĂ! Cum a fost posibil?
Ce a putut să pună Regina Întunericului în farfuria Iuliei, atunci când ea nu era...
Surpriză în Clanul Cordunenilor! El e NOUL ȘEF după moartea lui Costel
Cum era Corneliu Vadim Tudor în rolul de părinte? Cum se impunea fostul politician în...
”Petrecere Hawaii de 38 de ani” Ce surprinză i-a pregătit Dinu Maxer Magdalenei Chihaia de...
BANCUL ZILEI. Bula îsi întreabă dirigintele: - Dom’ profesor, care e diferența dintre bărbați și...
Mici, dar istețe: cum influențează lumea insectele și alte nevertebrate?