10 ani prizonier în propriul pat. Povestea celui mai gras bărbat din lume

Publicat: 06/01/2013, 23:47
Actualizat: 22/08/2013, 14:24

Keith Martin, un britanic care cântărește nu mai puțin de 368 de kilograme, și-a adjudecat titlul de cel mai gras om din lume după ce mexicanul Manuel Uribe, care cântărea 571 de kilograme a ținut o cură drastică de slăbire pentru a-și salva viața. Keith Martin are 42 de ani, este țintuit la pat din cauza greutății sale și are nevoie de 18 cadre medicale ca să-l îngrijească, scrie Daily Mail.

Bărbatul a povestit presei britanice că a început să ia în greutate după ce mama sa a murit când el era doar un adolescent. „Mama mea a murit când aveam 16 ani și, după acel moment, nu mi-a mai păsat de nimic ce mi se întâmplă – pur și simplu am început să mănânc orice prindeam”, explică bărbatul.

Foto: Daily Mail

Martin, al cărui regim presupune 8 bucăți de hotdog la micul dejun, este o povară atât pentru Serviciul Național de Sănătate al Marii Britanii, cât și pentru cei 18 profesioniști care îl îngrijesc constant. Britanicul nu și-a mai părăsit patul în ultimii 10 ani, cu excepția vizitelor ocazionale la doctori. Atunci când Martin trebuie să ajungă la medic, este nevoie de 8 membri ai ambulanței pentru a-l ridica.

Din cauza greutății sale uriașe, bărbatul are nevoie de 4 îngrijitori care să-l viziteze zilnic și alte 4 asistente medicale care să-l spele de 3 ori pe zi. Greutatea sa i-a afectat inima și alte organe interne, iar până nu reușește să ajungă la jumătate din cât cântărește acum, Martin nici nu poate lua în calcul operația de bypass gastric.

Foto: Daily Mail

Martin nu poate să-și găsească haine pe mărime sa și nu are o iubită. Londonezul rămâne dependent de îngrijitorii care roiesc constant în jurul său și își petrece zilele uitându-se la televizor și mâncând. Povestea sa va apărea și în cadrul emisiunii Big Body Squad, show care vrea să avertizeze populația în legătură cu greutățile pe care le întâmpină persoanele care suferă de obezitate.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase