10 probleme ale cuplurilor, pe care sexologii le aud de fiecare dată

10 probleme ale cuplurilor, pe care sexologii le aud de fiecare dată
Publicat: 18/10/2015, 10:51
Actualizat: 23/04/2016, 23:46

„Nu pot avea orgasm pe cale…naturală””

„Femeile care vin la mine îmi spun deseori că și-ar dori să atingă orgasmul prin raport sexual. Pe de altă parte, clitorisul, nu vaginul, reprezintă punctul central al organului lor sexual și al plăcerii. De fapt, doar 15-20% dintre femei pot avea orgasm în timpul raportului sexual și chiar și ele au nevoie de lubrificare, stimulare manuală sau orală, pentru a simți plăcerea. Pentru cei care vor să încerce diverse poziții, recomand stimularea punctului G”, a declarat Laurie Watson, sexolog licențiat LMFT.

„Avem dorințe sexuale complet diferite”

„Mă confrunt foarte des cu problema clienților legată de diferența de dorințe sexuale. Unul dintre parteneri vrea sex mai des decât altul și într-un mod mai erotic. La începutul relației, partenerul mai activ din punct de vedere sexual a ținut ritmul energiei erotice, într-o căsnicie, a fost bine. După o vreme, dacă ești partenerul mai puțin interesant de sex, nu vei mai dori să ai un partener foarte pasional. Uneori, totul rezidă din faptul că sexul nu mai e așa calitativ. Colaborarea este cheia, pentru a afla ce anume își dorește fiecare partener în pat”, a spus Tammy Nelson, sexolog licențiat și autor al cărții „Getting the Sex You Want”.

„Am probleme legate de performanță”

„Când un bărbat este implicat într-o relație, cele mai frecvente probleme sunt legate de ejacularea precoce și disfuncțiile erectile. În ambele cazuri, bărbații încep să se teamă puternic de intimitate. Femeile trebuie să fie îngăduitoare cu asemenea parteneri”, a declarat, la rândul său, Danielle Harel, Ph.D.

„Vreau să animez viața noastră sexuală, dar partenerul meu nu este interesat”

„Oamenii îmi spun în mod frecvent că vor varietate în dormitor. Pe măsură ce timpul trece, partenerii sunt mai dispuși să dezvăluie ceea ce doresc în pat. În timp ce unul dintre parteneri ar fi interesat de experimentarea sexului anal, altul ar putea fi deranjat de această propunere. Datoria unui terapeut sexual este să ajute cuplurile aflate într-un asemenea impas”, a declarat Sari Eckler Cooper, LCSW.

„Vrem să revenit la partidele de sex pe care le aveam înainte de nașterea copilului”

„Cuplurile solicită terapia sexuală la scurt timp după nașterea unui copil, deoarece femeile riscă să nu mai simtă plăcerea sexuală, cel puțin pentru o vreme. Le întreb pe femei dacă au făcut exerciții Kegel și le recomand să facă mișcare de trei ori pe zi. De asemenea, le readuc aminte că există și alte metode de satisfacere, dincolo de raportul sexual în sine, precum masturbarea reciprocă, sexul oral și jucăriile erotice”, a spus Ava Cadell, sexolog licențiat.

„Sunt mai puțin interesat de sex decât soția mea”

„În multe cupluri, bărbatul este confuz cu privire la lipsa dorinței sale de a face sex cu soția. Mulți bărbați se plâng că soțiile nu le oferă dragostea de care au nevoie și de aici pornesc problemele. Femeile greșesc uneori și cred că soții vor doar să-și satisfacă nevoia biologică de sex și tratează erotismul cu superficialitate, pentru „a-și mulțumi” partenerul. Acest lucru îi inhibă pe bărbați. Le reamintesc cuplurilor că pasiunea implică angajament, expresivitate, contact vizual. Nu este doar atingere”, a spus Brandy Engler, Ph.D. și autor al cărții „The Women on My Couch”.

„Sunt mai puțin atrasă de sex decât soțul meu”

„Multe femei ne spun că fie nu au simțit niciodată o atracție sexuală majoră pentru soțul lor, fie aceasta a scăzut odată cu trecerea timpului. Problema poate duce de multe ori la căsătoriile în care sexul iese din ecuație, ca și emoțiile. În acest caz, femeile ar trebui să se întrebe ce-și regăsească legătura cu propriul corp și să se întrebe ce-și doresc mai exact”, a declarat Danielle Harrel, sexolog.

„Vreau să mă simt mai legat emoțional de partenerul meu”

„Mulți bărbați mă sună și îmi spun că întâmpină probleme la nivel sentimental – nu mai pot iubi și nu mai fac sex cu pasiune și vor să schimbe asta. Ar vrea să-și mai iubească partenerul de viață, dar nu „le iese”. Bărbații nu sunt croiți pentru a-și exprima oricum sentimentele, iar femeile i-ar putea ajuta să treacă peste acest neajuns”, a spus Brandy Engler.

„Partnerul meu sexual este bolnav, dar încă mai vrem să facem sex”

„Cuplurile au nevoie de sfaturi, atunci când unul dintre parteneri se îmbolnăvește. De exemplu, un pacient cu cancer s-ar putea simți prea firav pentru a face sex, iar partenerul se va simți inutil. Îi încurajez să găsească alte forme de a se satisface reciproc, să facă baie împreună, să diversifice viața sexuală, pentru a acoperi golul respectiv”, a declarat Ava Cadell.

„Suntem blocați într-o căsnicie fără sex”

„Deseori, o căsnicie fără sex apare când cuplul este prea ocupat sau tensionat. Oamenii sunt reținuți de muncă, copii și afaceri. Inițiatorul tradițional al partidelor de sex își încetează „activitatea”. Partenerul fără inițativă tot așteaptă, sperând că situația va reveni la normal. În acest caz, comunicarea este din nou cheia. Adevărul este că nu vă puteți arunca reciproc vreo vină. Viața sexuală vă aparține în egală măsură și sunteți responsabili amândoi pentru îmbunătățirea ei”, a spus Tammy Nelson, potrivit huffingtonpost.com.

Silviu Bănilă
Silviu Bănilă este editor la GÂNDUL.RO și are o vastă experiență, cu precădere în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O fetiță de 4 ani a murit după ce ar fi mâncat macrou congelat. Bunica...
Florin Piersic, internat în stare gravă la Terapie Intensivă! Infecția s-a extins, iar actorul ar...
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Trupul unei tinere a fost turnat în beton în urmă cu peste 50 de ani....
Digi RCS-RDS, cadou de Paște pentru toți abonații din România: toate facturile la jumătate de...
Dieta biochimică a lui Ion Iliescu | Ce mănâncă, de fapt, fostul președinte la 94...
ANIMAŢIE. Accidentul teribil din Mangalia. Şoferul a murit, iar pasagerul şi-a pierdut o mână: "Mamă,...
Florin Piersic, în stare gravă! Breaking news!
Sicriu în formă de mașină, trandafiri albi și dedicații pe bandă rulantă! Imaginile durerii de...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Cum poți stinge martorul pentru sonda Lambda? Ce alte probleme indică „check engine”?
Ursula von der Leyen întinde mâna extremei drepte pentru o colaborare după alegerile europarlamentare
Simbolul ASCUNS în logo-ul NASA! Spune TOTUL despre adevăratul scop al agenției
Este obligatoriu până pe 25 iunie. Regulile oficiale au fost anunțate chiar acum
Program magazine 1 mai 2024. Orarul Lidl, Kaufland, Auchan, Penny, Carrefour, Profi, Mega Image și...
Vlăduța Lupău, imagini ireale! Cum arăta cântăreața. Adevărul despre operațiile ei
Robi, hotărât să lupte pentru Roberta! Concurentul nu este impresionat de chimia dintre Roberta și...
"Zici că era la sala de fitness". Iulia Vântur, concert live! Blondina a fost criticată...
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă,...
Mâncarea preferată a românilor de 1 Mai. Care a fost cea mai scumpă comandă?