12 lucruri mai puțin cunoscute despre Arabia Saudită

12 lucruri mai puțin cunoscute despre Arabia Saudită

Arabia Saudită, unul dintre cei mai mari producători de petrol din lume, este caracterizată de multe alte lucruri mai puțin cunoscute publicului. Business Insider a prezentat 12 lucruri inedite despre Arabia Saudită.

Piața pentru cămile. Capitala Arabiei Saudite, Riad, este o mare piață pentru cămile. Aproximativ 100 de cămile sunt vândute aici în fiecare zi.

Circa 80% din forța de muncă din Arabia Saudită provine din străinătate. Forța de muncă din Arabia Saudită este de 8,412 milioane – dar 80%, sau circa 6 milioane provin din alte țări. Mulți dintre ei lucrează în sectorul petrolier.

Zona petrolieră Ghawar are rezerve de petrol pentru a umple 4,7 milioane de piscine olimpice. Zona petrolieră Ghawar din Arabia Saudită este cea mai întinsă din lume. Are rezerve de 75 de miliarde de barili de petrol.

Cheltuielile anuale pentru armată sunt mai mari de trei ori decât PIB-ul Afganistanului. Cheltuielile militare ale Arabiei Saudite au fost în 2013 de 67 miliarde de dolari, o creștere cu 14% față de 2012. Astfel că Arabia Saudită ocupă locul patru în lume, din acest punct de vedere, după SUA, China și Rusia.

PIB-ul Afganistanului este de 20,7 miliarde de dolari, astfel că suma cheltuită de Arabia Saudită cu armata este de trei ori mai mare decât PIB-ul acestei țări.

Arabia Saudită este de șase ori mai mare decât Germania, dar aproape tot teritoriul ei este un deșert. Arabia Saudită este a 13-a cea mai mare țară din lume și a doua dintre țările arabe, după Algeria. Totuși, 95% din teritoriul țării este considerat deșert sau semi-deșertic. Doar 1,45% din teren este arabil.

Cel mai înalt turn din lume. Arabia Saudită construiește Kingdom Tower, care va fi cel mai înalt turn din lume în 2018. Acesta va avea un kilometru înălțime. China de asemenea intenționează să construiască o clădire cu o înălțime de un kilometru.

Costul turnului Kingdom Tower va fi de 38 de ori mai mare decât a câștigat anul trecut Will Smith. Investiția pentru Kingdom Tower este estimată la 1,23 miliarde de dolari. Will Smith a câștigat anul trecut 32 de milioane de dolari în perioada iunie 2013- iunie 2014.

Arabia Saudită este singura țară în care femeile nu au voie să conducă o mașină. Femeilor nu li se permite să conducă o mașină în Arabia Saudită. „Statul islamic conservator nu are nici o interdicție scrisă care să interzică femeilor să șofeze, dar legea arabă cere cetățenilor să folosească o licență eliberată la nivel local. Aceste licențe nu sunt emise femeilor, ceea ce face efectiv ilegal condusul unei mașini în cazul femeilor”, potrivit Reuters.

În plus, rata șomajului printre femei este de 54,4%, față de doar 20,8% printre bărbați.

Arabia Saudită ar putea pune capăt execuțiilor prin decapitare, deoarece există o lipsă de „ călăi” în țară. În plus, mulți dintre ei întârzie la locul execuției, cauzând incidente.

Populația tânără. 47% din populația din Arabia Saudită are sub 24 de ani. Peste un sfert din populația Arabiei Saudite are sub 14 ani, iar aproape jumătate din populație are mai puțin de 24 de ani.

Sectorul petrolier realizează 45% din PIB. Sectorul petrolier din această țară realizează 45% din PIB-ul țării. PIB-ul Arabiei Saudite este mai mare decât PIB-ul Irak-ului, Maroc-ului, Rwandei și al Tonga la un loc.

Cheltuielile pentru sănătate sunt de 4,5 ori mai mari decât PIB-ul statului Sierra Leone. Acestea reprezintă 3,7% din PIB-ul Arabiei Saudite.

De 14,5 ori mai mare decât Bangladesh – Chiar dacă are o suprafață de 14,5 ori mai mare decât Bangladesh, Arabia Saudită are o populație de șase ori mai mică decât Bangladesh. 80% dintre saudiți trăiesc în orașe.

„Șase orașe economice”. Într-un efort de a-și diversifica economia, Arabia Saudită construiește „șase orașe economice”. Acesta ar putea aduce PIB-ului țării o contribuție de 150 de miliarde de dolari.

Pelerini. Sute de mii de musulmani merg la Mecca pentru pelerinajul musulman – Hadji – , unul dintre cei cinci piloni ai credinței islamice. În 2012, circa 3,16 milioane oameni au mers în pelerinajul musulman, aproximativ 1,7 milioane dintre aceștia provenind din afara Arabiei Saudite.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Cum a ajuns „Regele Cripto” al Canadei, care trăia în vile de lux și conducea...
Mircea Geoană nici nu și-a depus candidatura, dar caraghiosul grăsuț a intrat în scenă. Penibilul...
Prima reacție milionarului Dorin Mateiu, bărbatul de 57 de ani care s-ar iubi cu Simona...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Bizara poveste a lui Kaitlin. Logodnicul ei a făcut infarct în ziua nunții, iar apoi...
România, lovită de ciclonul devastator din Italia! Cod roșu de fenomene extreme
Cel mai iubit CUPLU și-a spus ADIO! Apropiații lor sunt șocați: „Nu ar fi putut...
"Cam un 4.000 de lei ca să trăieşti decent". Ofertele angajatorilor pentru tineri, la târgurile...
EL l-a ucis pe bărbatul din Crângași! Dezvăluiri de ultimă oră despre crima care a...
„Dacă m-ar înșela..” Anamaria Prodan a răspuns la întrebarea care stă pe buzele tuturor! Cum...
Acum păpușă, în trecut mătușă! Cum arăta Inna înainte să fie celebră
Pe ce șosele îți trebuie rovinietă? Este obligatorie pe DN-urile ce trec prin localitate?
Noua axă a răului? Vladimir Putin şi Xi Jinping şi-au promis să coopereze împotriva SUA...
Tehnologia ULUITOARE care a generat CĂLDURĂ de peste 1.000 grade Celsius
S-a stins marele actor. Adio, maestre! A murit în mod pașnic și rafinat
Cine a câștigat marele trofeu Chefi la cuțite! La cine a mers trofeul și cine...
Cine e, de fapt, bărbatul omorât în bătaie în Crângași! Breaking news
Virginia, întrebare neașteptată pentru Patrick: „Patrick, îți pare rău că m-ai chemat la camera roșie?”
Care au fost primele cuvinte rostite de Florin Piersic, după ce s-a trezit din anestezie?...
BANCUL ZILEI. Bulă e cu o tipă în pat. Gagica: - Bulă, ai un clopoțel...
Astronomii au găsit o planetă de mărimea Pământului la doar 55 de ani-lumină depărtare
×