A apărut prima fotografie cu LEOPARDUL ZĂPEZILOR în Siberia

Publicat: 06/09/2019, 16:28

Leopardul zăpezilor a fost surprins pentru prima dată în fotografii în Siberia, relatează Daily Mail. Deși felina se află în Siberia de câteva luni și a mai fost văzută în această zonă, nimeni nu a reușit să capteze imagini cu ea.

Leopardul a fost pozat în octombrie, în timp ce se plimba pe muntele Chikhachyova din Republica Altai, la o altitudine de aproximativ 4.000 de metri. Zece camere de filmat pe bază de senzori au fost montate în diferite locuri unde specialiștii au considerat că felina ar putea trece, iar cu ajutorul acestora leopardul zăpezilor a fost fotografiat.

„Să poți să faci fotografii este un mare lucru. Semnele că această specie se află în regiune sunt definitive, iar imaginile sunt de necontestat”, a delcarat James Gibbs, un conservaționist de la UNY College of Environmental Science and Forestry din New York.

Primele semne ale prezenței leopardului zăpezilor pot fi chiar niște zgârieturi pe copaci, care păstrează mirosul lui specific. În lume există aproximativ 7.500 de astfel de feline, ce trăiesc de obicei în regiunile înalte din Asia Centrală, la altitudini de 3.000-6.000 de metri.

Leopardul Zăpezilor este o specie în pericol de dispariție din cauza braconajului, felinele fiind vânate pentru blana lor sau capturate în scopuri comerciale. În special în China, oamenii sunt interesați de penisurile și de oasele leoparzilor crezând că că ele sporesc performanțele sexuale. (Sorina Ionașc)

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase