A fost un copil al străzii, iar astăzi e milionară. Impresionanta poveste a inginerei care a ajuns mentor al „Women at Intel Network”

A fost un copil al străzii, iar astăzi e milionară. Impresionanta poveste a inginerei care a ajuns mentor al „Women at Intel Network
Publicat: 27/02/2015, 08:49

Shu-Ling Garver, în vârstă de 52 de ani, este exemplul clar care arată cum înclinația unei fete pentru știință și tehnologie poate deschide numeroase uși, scrie money.cnn.com.

„Am trăit pe străzi, apoi am devenit inginer la Intel și ulterior milionară”, a povestit Shu-Ling Garver. În prezent, tot ce dorește este să transmită mai departe din ceea ce a învățat. „Vreau ca toți copiii, în special fetele, să nu se teamă de științe și tehnologie, ci să le considere o oportunitate pentru a avea succes în viitor”, a spus Garver.

Garver activează de 25 de ani în cadrul gigantului Intel și a precizat că numărul bărbaților cu funcții tehnologice a fost întotdeauna mai mare decât cel al femeilor. Asiatica a devenit însă consilierul directorului tehnologic al centrului de date de la Intel. „Există foarte puține femei în funcții de conducere”, a mai spus aceasta.

Pentru a schimba lucrurile, Garver s-a alăturat rețelei WIN (Women at Intel Network), în urmă cu cinci ani, în calitate de mentor. „Femeile nu sunt la fel de agresive ca bărbații, în privința carierei profesionale”, a spus Garver. „Scopul WIN, raportat la Intel, este să le inspire pe femei să rămână în domeniul ingineriei și să își îndeplinească obiectivele profesionale”.

Garver a angajat și instruit câteva dintre femeile de la Intel. „Una dintre aceste absolvente a devenit un important tehnician Intel, în doar patru ani de zile”, a mai declarat aceasta.

Garver le încurajează pe femei să mențină un echilibru mai bun între viața personală și cea profesională. „Mulți dintre ingineri duc o viață sedentară. Eu pun mare accent pe mișcare”, a spus Garver. Aceasta a declarat că Intel dorește să majoreze numărul femeilor care ocupă funcții tehnologice de la 10% din forța de muncă la 17%, până în 2020.

Femeia și-a amintit că a crescut în Shanghai, sub regimul lui Mao Zedong. „Tatăl meu a fost un intelectual, pe care l-au pus să lucreze într-un lagăr, unde a săpat tunele. Familia mea și-a pierdut casa „și am ajuns pe stradă, alături de mama și sora mea”.

După revenirea tatălui ei, Garver și-a perfecționat limba engleză și a lucrat ca translator la un institut tehnologic din Shanghai. În 1986, s-a mutat în Portland, Oregon, unde a urmat un master în științele calculatoarelor și ingineria la Universitatea de Stat din Portland. După absolvire, a fost angajată imediat de Intel.

Totuși, aceasta va fi ultima săptămână pe care Garver o va petrece la Intel. „A fost o călătorie foarte interesantă pentru mine”, a spus aceasta. Garver a devenit antreprenor în 2012, promovând programul Engineering for Kids, menit să îi familiarizeze pe elevi cu știința, tehnica și matematica.

Femeia a dezvoltat prima sa franciză și în ultimii trei ani, a vizitat numeroase școli, unde a desfășurat programe tehnologice și științifice. „Această activitate nu reprezintă o muncă, ci o plăcere. Plantez semințele și joc rolul de mentor, folosindu-mă de experiența mea personală. Vreau să le inspir pe tinerele fete să devină specialiste în tehnologie”.

Silviu Bănilă
Silviu Bănilă este editor la GÂNDUL.RO și are o vastă experiență, cu precădere în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Ministrul Muncii a anunțat datele exacte la care vor fi virate pensiile pe luna mai
Familia Regală a Marii Britanii, lovită de o nouă tragedie. A fost găsit mort, în...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete...
Gestul făcut de Alexandru Ciucu față de Alina Sorescu, după ce și-a ascuns relația paralelă...
Céline Dion, de nerecunoscut din cauza BOLII! S-a transformat total în ultima perioadă. Boala teribilă...
Datele exacte când vor intra pensiile pe luna mai, pe card şi prin Poştă. Anunţul...
Lovitură CRUNTĂ pentru Ion Iliescu! Breaking news
Angajații români vor beneficia de trei noi tipuri de vouchere: Simona Bucura Oprescu „România e...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
Interdicție pentru cei care stau la BLOC. Legea care i-a revoltat pe proprietari și chiriași:...
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Ion Iliescu, urmărit penal în "dosarul fără sfârșit" al mineriadei din urmă cu 34 de...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
Secretele neștiute ale NASA: De la inovații medicale la cultivarea plantelor în spațiu
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Prea multă mâncare nesănătoasă provoacă probleme de durată în creier