Aceasta ar putea fi cea mai frumoasă grădiniță din lume. Galerie FOTO din „raiul” copiilor

Publicat: 16/03/2017, 20:54

Cea mai importantă suprafață a grădiniței este curtea verde. Aceasta este dotată cu o rampă înclinată și cu echipamente de joacă, pe care copiii se pot urca și se pot juca în aer liber.

În interior, unele încăperi au pereți transparenți, ca de exemplu în bucătărie, unde copiilor li se permite să urmărească cum li se pregătește mâncarea. Pentru cei mici este foarte important să știe și să vadă tot ce se întâmplă în jurul lor. De aceea, cu cât sunt mai multe canale de percepție implicate, cu atât mai bine.

Ferestrele armonice glisante și culisante permit educatorilor ca, atunci când este vreme bună, spațiile să fie deschise, ceea ce le dă posibilitatea copiilor să respire aer curat și în perioada activităților sau a mesei, nu doar în timpul pauzei de joacă.

Curtea interioară este ascunsă vederii trecătorilor de pe stradă, pe toată lungimea peretelui exterior al construcției neexistând spații deschise. Acest lucru permite grădiniței să fie protejată de zgomotul din exterior, dar și de privirile celor din afară.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase