Acestea sunt cele mai bune zece joburi ale viitorului

Acestea sunt cele mai bune zece joburi ale viitorului
Publicat: 15/02/2015, 16:00

10. Avocații

Până în 2022, în domeniu vor apărea 74.800 joburi, iar salariul mediu anual în 2012 a fost de 113.500 dolari. Avocații îi reprezintă pe clienți în procesele juridice și redactează documentele specifice. Pentru a profesa, aceștia au nevoie de o pregătire specializată. Datorită revenirii economice, persoanele fizice și cele juridice vor avea nevoie de tot mai mulți avocați pricepuți, care să cunoască legea în detaliu, și asta nu neapărat pentru procese, ci pentru activitățile zilnice, care îmbină contabilitatea și avocatura.

9. Tâmplarii

Până în 2022, în domeniu vor apărea 218.200 joburi, iar salariul mediu anual în 2012 a fost de 39.940 dolari. Tâmplarii construiesc locuințe, structuri diverse și au nevoie de diploma de liceu sau echivalentă, pentru a profesa. Industria construcțiilor și-a revenit puternic și clienții vor apela la serviciilor tâmplarilor care știu să construiască locuințe ieftine și eficiente.

8. Dascălii de școală elementară

Până în 2022, în domeniu vor apărea 167.900 joburi, iar salariul mediu anual în 2012 a fost de 53.400 dolari. Dascălii de școală elementară îi inițiază pe elevi în diverse materii de bază. În mod normal, aceștia au nevoie de o diplomă de licență pentru a profesa. Pe măsură ce populația crește, vom avea nevoie de tot mai mulți dascăli pricepuți, care să ne educe copiii.

7. Analiști informaticieni

Până în 2022, în domeniu vor apărea 127.700 joburi, iar salariul mediu anual în 2012 a fost de 79.680 dolari. Aceștia analizează și îmbunătățesc sistemele informatice și au nevoie de o diplomă de licență, pentru a profesa. Ca și domeniul construcțiilor și sănătății, tehnologia computerelor este un domeniu care va crește și în anii următori.

6. Analiștii de management

Până în 2022, în domeniu vor apărea 133.800 joburi, iar salariul mediu anual în 2012 a fost de 78.600 dolari. Analiștii analizează și evaluează organizațiile și dezvoltă tehnici și planuri de îmbunătățire a eficienței. Pentru a profesa, analiștii trebuie să fie licențiați. Companiile vor încerca și pe viitor să devină mai eficiente, astfel încât au nevoie de specialiști în management.

5. Contabilii și auditorii

Până în 2022, în domeniu vor apărea 166.700 joburi, iar salariul mediu anual în 2012 a fost de 63.550 dolari. Contabilii analizează documentele financiare și se asigură că este respectată legislația fiscală. Ei au nevoie de o diplomă de licență, pentru a profesa. După criza financiară din 2008, guvernele au schimbat legislația fiscală și companiile vor avea nevoie de o armată de contabili, care să cunoască noile reglementări.

4. Doctori și chirurgi specializați

Până în 2022, în domeniu vor apărea 65.300 joburi, iar salariul mediu anual în 2012 a fost de 187.200 dolari. Doctorii sunt neprețuiți pentru sănătatea noastră și cei specializați vor deveni cu atât mai importanți. Pentru a profesa, trebuie să fie absolvenți ai unei facultăți de medicină. Fie că vorbim de un medic stomatolog, dermatolog sau alergolog.

3. Dezvoltatorii de aplicații și programe

Până în 2022, în domeniu vor apărea 139.900 joburi, iar salariul mediu anual în 2012 a fost de 90.060 dolari. Aceștia dezvoltă aplicații și programe IT pentru clienți și utilizatori. Chiar dacă se spune că specialiștii trebuie să aibă multă „școală”, unii dintre ei au fost autodidacți și s-au dezvoltat pe cont propriu. Dezvoltatorii de aplicații sunt la fel de importanți ca arhitecții de sisteme complexe, contribuind la boom-ul tehnologic.

2. Manageri generali și de operațiuni

Până în 2022, în domeniu vor apărea 244.100 joburi, iar salariul mediu anual în 2012 a fost de 95.440 dolari. Managerii coordonează operațiunile unei companii sau organizații, având nevoie de o diplomă de licență, pentru a profesa. Managerii sunt indispensabili în orice companie.

1. Asistentele medicale

Până în 2022, în domeniu vor apărea 526.800 joburi, iar salariul mediu anual în 2012 a fost de 65.470 dolari. Asistentele și asistenții au grijă de pacienți și se asigură că nu le lipsește nimic. În anii următori, va fi nevoie de tot mai mulți asistenți, care să îngrijească populația îmbătrânită.

Silviu Bănilă
Silviu Bănilă este editor la GÂNDUL.RO și are o vastă experiență, cu precădere în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Doi soți au renunțat la toată averea de 24 de milioane $ ca să se...
Grațiela Corduneanu, la un pas să înfunde închisoarea. Scandal uriaș produs de nevasta interlopului din...
FOTO. Ea e bomba sexy pentru care a divorțat Paszkany! Imagini incendiare cu noua iubită...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
După ce a recrutat pușcăriași să lupte pe front, Rusia se confruntă cu un număr...
Câți bani au primit Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la MasterChef. Suma este...
Mihaela Bilic a deslușit misterul cartofilor congelaţi. De ce îi RECOMANDĂ pentru consum
"Unde mai joc și eu la aparate?!" Vieţile românilor care s-au trezit într-o nouă realitate,...
IREAL ce s-a întâmplat cu sicriul lui Corduneanu! Avem VIDEO
Prietena Robertei și a lui Sebi, dezvăluiri tulburătoare la opt luni după accidentul de la...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
Poate fi anulat permisul auto dacă nu ai condus mașina mai mult de 2 ani?
CE a propus stabilirea în acest an a datei de eliminare a controalelor la frontierele...
Întrebare SIMPLĂ ca „bună ziua”: Ce sunt ROȘIILE? Fructe SAU legume?
Vor dispărea BANCNOTELE definitiv?! Moment de cotitură în lumea banilor
Rusia va ataca NATO. Anunțul care punea lumea pe jar
Ce avere are Paul Nicolau, zis Pescobar. Suma impresionantă pe care o câștigă patronul de...
Imagini exclusive de la priveghiul lui Costel Corduneanu. Berbecuții se rumenesc la proțap, prietenii din...
Robi și Rebecca, discuție în camera roșie! S-ar vedea sau nu într-un cuplu cu Robi?...
Momentul în care o femeie merge cu unchiul mort la bancă să ia un împrumut:...
BANCUL ZILEI. O moldoveancă la McDonald’s: - O rație di șolduri di pui cu barabuli...
Un traseu popular din Barcelona, șters de pe Google și Apple Maps din cauza turiștilor...