Actualizarea iOS 12 pentru iPhone va avea funcție pentru acționarea ușilor

Actualizarea iOS 12 pentru iPhone va avea funcție pentru acționarea ușilor
Apple și Google colaborează pentru un sistem de localizare a persoanelor infectate cu Covid-19
Publicat: 28/05/2018, 10:17

Potrivit Mashable, care citează The Information (h/t Engadget), microcipul NFC (near field communication) din smartphone-ul iPhone – responsabil cu facilitarea tranzacțiilor, cu ajutorul Apple Pay) – ar putea face mai mult decât atât în viitor.

„Modificarea funcției NFC, care ar putea fi anunțată luna viitoare, ar putea permite oamenilor să folosească iPhone-urile pentru interacțiune de tip securitate, de la plata unor taxe de drum și deschiderea ușilor la mașină, până la verificarea identităților lor în numeroase modalități”, se arată în articolul (via MacRumors).

Tehnologia NFC ar putea fi folosită în numeroase zone, precum industria îngrijirii sănătății. Aceste dezvăluiri au legătură cu viitoarea lansare a update-ului iOS 12. Apple lucrează încă din 2014 la acest proiect, alături de HID Global, o companie de securitate care dezvoltă tehnologii de verificare a identității și va anunța noua funcție la începutul lunii iunie, în timpul evenimentului Worldwide Developers Conference 2018.

Conferința începe în 4 iunie 2018 și compania Apple ar putea furniza detalii oficiale despre noile funcții.

Silviu Bănilă
Silviu Bănilă are o experiență de 14 ani, cu precădere în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion în anul 2006. Între 2007-2009 a lucrat la revista și site-ul „4TuningRo”, ambele produse dedicateciteste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase