Americanii au fost PLĂTIȚI să mănânce zilnic de la fast-food, în numele științei. VIDEO

Americanii au fost PLĂTIȚI să mănânce zilnic de la fast-food, în numele științei. VIDEO
Publicat: 03/10/2012, 18:24
Actualizat: 29/07/2014, 21:27

Zeci de americani au acceptat să fie plătiți pentru a mânca în fiecare zi de la fast-food, în cadrul unui experiment care vrea să arate efectele acestui tip de alimentație asupra corpului, scrie ABC News.

Studiul, realizat de Universitatea din Washington, presupunea ca participanții să mănânce în fiecare zi, pe lângă mesele obișnuite, un meniu fast-food de 1.000 de calorii. Apoi, ei trebuiau să slăbească, ajungând la greutatea inițială, notează sursa.

Voluntarii au avut de ales dintre cinci restaurante – McDonalds, KFC, Burger King, Pizza Hut și Taco Bell -, ei primind până la 35.000 de dolari pentru a lua parte la experimentul întins pe 18 săptămâni.

„Cobaii” au spus că, timp de două-trei săptămâni, totul a fost perfect, mâncarea fast-food fiind gustoasă. Apoi, însă, acestora li s-a făcut greață, au început să respire mai greu și să resimtă dureri la genunchi ori încheieturi și s-au îngrășat în jur de 7 kilograme. Acum, cei intervievați de ABC News au declarat că sunt bucuroși că experimentul s-a încheiat și că vor să adopte un stil de viață mai sănătos.

Cercetătorii de la Universitatea Washington vor să afle de ce unii dintre cei care se îngrașă se îmbolnăvesc de diabet și hipertensiune, iar alții nu. ABC News nu precizează când vor fi date publicitiății rezultatele studiului.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase