Angelina Jolie a devenit editor al publicației Time, urmând să scrie articole care vor aborda teme precum strămutarea, conflictele și drepturile omului

Angelina Jolie a devenit editor al publicației Time, urmând să scrie articole care vor aborda teme precum strămutarea, conflictele și drepturile omului
Publicat: 20/06/2019, 14:54

Actrița în vârstă de 44 de ani, emisar special al Înaltului Comisariat pentru Refugiați al ONU, a publicat deja primul ei articol, „What We Owe Refugees” (Ce le datorăm refugiaților), cu ocazia Zilei Mondiale a Refugiatului, marcată pe 20 iunie.

În acest articol, Jolie spune că refugiații ar trebui să fie „admirați” și întreabă de ce cuvântul „refugiat” a căpătat „conotații negative”.

„De ce politicienii sunt aleși pe baza promisiunilor de a închide granițe și de a întoarce spatele refugiaților?”, a scris Jolie.

Angelina Jolie a mai vorbit despre diferențele dintre migranți și refugiați, insistând asupra faptului că toți au nevoie să fie tratați corect și cu demnitate.

Numărul global al persoanelor refugiate sau strămutate din cauza conflictelor din țările în care se aflau a ajuns la 70,8 milioane, acesta fiind un nou record de la înființarea agenției ONU pentru Refugiați (UNHCR), în 1950, potrivit unui raport al organizației dat publicității miercuri.

Angelina Jolie, mamă a șase copii, dintre care trei adoptați, a fost numită ambasador al bunăvoinței pentru Înaltul Comisariat al ONU pentru Refugiați în 2001. În aprilie 2012, UNHCR a luat decizia de a-i acorda Angelinei Jolie titlul de emisar special, întrucât actrița americană a dovedit, în cei 11 ani de când devenise ambasadoare a bunăvoinței pentru organizație, un angajament excepțional față de cauza persoanelor refugiate. Angelina Jolie a donat în ultimii ani mai multe milioane de dolari programelor inițiate de ONU pentru ajutorarea persoanelor refugiate din lumea întreagă.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase