Au cumpărat trei case cu 500.000 de euro și le-au transformat în ”pensiuni-muzeu”. ”E un sentiment aparte să locuiești aici”

Doi soți au cumpărat trei case tradiționale, cu 500.000 de euro, și le-au restaurat, păstrând toate elementele tradiționale, scrie stirileprotv.ro.

Inițial, soții Savin voiau să transforme casele în muzeu, însă, la îndemnul prietenilor, au decis să le transforme în ”pensiuni-muzeu”. Așa s-a născut ”Casa Poveste”.

„Eu am trăit la bunicii mei în asemenea case, m-am îndrăgostit de casele astea bătrânești, visul nu mi l-am putut atinge de la început, deoarece nu erau posibilități financiare. Patul are 130 de ani, dulapul austriac este și el foarte vechi, are peste 100 de ani. Camera bună, unde erau cazați musafirii, am folosit-o drept cameră pentru clienți, am păstrat cam tot ce avea casa bătrânească, adăugându-i doar baia”, spune Doina Savin.

Soțul său, Robert, născut în America, s-a îndrăgostit și el de tradiția bucovineană. ”Pădurile sunt minunate, casele la fel. Casa e veche și se simte, dorm ca un bebeluș în ea. Am văzut casele astea doar în poze la bunica”, declară Robert.

„Să poți locui într-o casă de 100 de ani încărcată de istorie este un sentiment aparte pentru oricine, în special pentru străini”, spun turiștii.

Soții Savin au cumpărat deja și o a patra casă. Cei doi spun că cel mai greu le-a fost să îi convingă pe locuitori să le vândă casele, deoarece, în Moldova, există o vorbă care spune că ”este rușine să vinzi casa bătrânească, mai bine o lași să se topească”, scrie stirileprotv.ro.

Inchide