Gândul
  • Publicat:
Magazin

Botezul groazei | Un preot „sadistic” a botezat în mod extrem de violent un copil de doar 1 an: E plin de vânătăi pe gât și umeri – VIDEO

Botezul groazei | Un preot „sadistic” a botezat în mod extrem de violent un copil de doar 1 an: E plin de vânătăi pe gât și umeri – VIDEO
Un preot „sadistic" a fost suspendat timp de un an după ce un videoclip în care el „boteza" violent un copil „cuprins de panică" s-a viralizat.

Filmările tulburătoare îl arată pe preotul ortodox rus Fotiy Necheporenko afundându-l în cazanul de botez cu forță pe băiețelul de un an, în timp ce copilul și mama lui țipă îngroziți.

Se pare că băiețelul înspăimântat a fost zgâriat și învinețit pe gât și umăr.

Anastasia, în vârstă de 24 de ani, a încercat să intervină pentru a-și lua copilul din brațele clericului.

Dar preotul în vârstă de 55 de ani a refuzat, iar în timpul incidentului eșarfa femeii aproape că a luat foc de la lumânări.

„Copilul are zgârieturi pe umăr și pe gât. Acum îi este frică de toate. Este panicat și isteric”, a declarat aceasta.

După ce i l-a înapoiat pe fiul ei Demid, preotul i-a spus: „Am botezat copii așa timp de 26 de ani”.

„A făcut totul pentru a răni copilul. A văzut că este mare (n. r. copilul), că nu era posibil să-l scufunde într-un vas atât de mic. Ar fi putut să îl stropească cu apă pe cap, dar a decis să facă așa. Micuțul se cutremura și plângea”, a spus Anastasia.

„Mi-a fost teamă, am fugit la el, am încercat să-l iau pe copil. Aproape am luat foc pentru că eșarfa mea a atins lumânările din jurul vasului”, a continuat relatarea incidentului aceasta.

Agenția de știri Fontanka a relatat: „Ceremonia de sacrament care a costat 3.500 de ruble (45 de lire sterline) semăna cu un exercițiu sadic, iar copilul a avut zgârieturi și vânătăi”.

O sursă bisericească a spus că „violent” a fost o descriere ușoară.

Înainte de a fi suspendat, preotul s-a apărat puternic.

El a declarat: „Ce s-a întâmplat de fapt? Nimic și nu este deloc vina mea. A fost vorba despre emoțiile mari ale mamei. Este o persoană fără experiență bisericească. Nu era pregătită pentru botez”.

Conform regulilor bisericii ortodoxe, copilul trebuie să fie scufundat de trei ori în apă.

„Asta am făcut. Copilul nu a înghițit apă, nu a lovit pereții vasului de botez. Slujesc de 26 de ani și mereu i-am creștinat pe copii așa”, a continuat bărbatul.

Înainte de slujire, preotul o acuzase pe Anastasia că nu cunoaște rugăciunea Domnului pe de rost și că nu era suficientă de religioasă.

După slujbă, ea a raportat preotul la poliția de la Gatchina, lângă St. Petersburg.

Autoritățile au lansat o anchetă.

Între timp, autoritățile bisericești au intervenit și au interzis preotului să efectueze slujbe timp de un an.

Autoritățile bisericești i-au cerut, de asemenea, explicații.

Episcopul Mitrophan a sperat că botezul „nu va deveni un obstacol” iar familia va continua să se închine la biserica din Marienburg, unde s-a întâmplat incidentul.

ATENȚIE! Imagini cu puternic impact emoțional

Foto: Captură YouTube

Inchide