Ce spune actrița Ana Ularu despre Tom Hanks, actorul alături de care va apărea în filmul „Inferno”

Publicat: 04/09/2015, 15:30

„În luna ianuarie am dat o probă și am primit rolul”, a declarat Ana Ularu pentru MEDIAFAX despre cum a început aventura sa în lumea filmului „Inferno”, al lui Ron Howard, despre care spune că este unul dintre cineaștii preferați ai Americii, care a pornit de la actorie și, din acest motiv, are un fel aparte de a empatiza cu interpreții rolurilor din filmele sale.

„Ron Howard este un regizor meticulos, apropiat de actori, cu o foarte mare atenție la detalii”, a mai spus actrița, adăugând că filmările s-au desfășurat în perioada aprilie – iunie, în Florența și Budapesta, proiectul cinematografic ajungând acum în etapa de postproducție.

Actrița în vârstă de 30 de ani a vorbit și despre cel mai cunoscut dintre partenerii săi de pe platourile de filmare ale acestei producții, Tom Hanks, numindu-l „o legendă”. „Este un om foarte drăguț și un partener deosebit de lucru, cu un foarte mare respect pentru actorie și interpretare”, a adăugat aceasta.

Producția cinematografică, cel de-al treilea film din franciza „Codul lui Da Vinci”, este bazată pe romanul omonim, publicat în mai 2013, de Dan Brown. Cea de-a patra carte din serie îl are ca protagonist pe Robert Langdon, un profesor de la Harvard care dovedește mult fler și curaj în investigațiile sale istorice. Fanii acestei francize de succes se așteptau ca Tom Hanks să joace acest rol și în adaptarea cinematografică a celui de-al treilea roman din serie, „The Lost Symbol”, însă, după ce Ron Howard a anunțat că nu dorește să regizeze acest film, proiectul a fost abandonat.

„Inferno” prezintă încercarea profesorului Langdon de a-și recupera memoria, după ce se trezește într-un spital din Italia și este diagnosticat cu amnezie. În același timp, el încearcă să oprească un bărbat care dorește să elibereze în lume un virus letal a cărui structură este paradoxal asociată cu renumitul poem epic „Divina Comedie” scris în secolul al XIV-lea de Dante Alighieri.

Referitor la data lansării filmului „Inferno”, pe care site-ul imdb.com o anunță ca fiind 14 octombrie 2016, actrița Ana Ularu a afirmat că nu a primit nicio informație oficială. Între timp, aceasta își continuă activitatea în teatru, prin spectacolele în care joacă la Teatrul Bulandra – „Omul cel bun din Seciuan” și musicalul „Carousel”, în regia lui Andrei Șerban, la Godot Cafe-Teatru – „În parc”, de Radu Iacoban, și la Teatrul Metroopolis – „Peretele”, de Lia Bugnar.

În plus, thrillerul „Camera Trap” (2014), de Alex Verner, din distribuția căruia face parte, este disponibil pe platforma iTunes, iar un alt film în care Ana Ularu deține rol principal, urmează să aibă premiera – postproducția thrilerului „The Man Who Was Thursday” (2015), de Balazs Juszt, fiind încheiată.

Având o lungă carieră în film și teatru (a debutat la vârsta de 9 ani), Ana Ularu poate fi văzută și în lungmetrajul „Serena”, regizat de cineasta laureată cu Oscar Susanne Bier, cu Bradley Cooper și Jennifer Lawrence în rolurile principale.

De-a lungul carierei, actrița a jucat, printre altele, în peliculele „Italiencele” (2004), de Napoleon Helmis, „Turkey Girl” (2005), de Cristian Mungiu, scurtmetraj parte din filmul colectiv „Obiecte pierdute/ Lost and Found”, „Hârtia va fi albastră” (2006), de Radu Muntean, și „Tinerețe fără tinerețe” (2007), al lui Francis Ford Coppola.

Totodată, în 2011, a primit trofeul Boccalino – premiul criticii elvețiene pentru cea mai bună actriță, la Festivalul Internațional de Film de la Locarno, pentru rolul din „Periferic” (2010), de Bogdan George Apetri, iar în 2012, trofeul Shooting Stars, Festivalului Internațional de Film de la Berlin.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase