Cele mai frumoase povești de pe Internet din acest an: Lupta impresionantă din spatele acestei fotografii. Retrospectivă 2014

Cele mai frumoase povești de pe Internet din acest an: Lupta impresionantă din spatele acestei fotografii. Retrospectivă 2014
Publicat: 29/12/2014, 18:36

O fetiță din Pennsylvania, SUA, care anul trecut era pe moarte, a ajuns să respire pe cont propriu, în urma unui transplant de plămâni ce nu a fost posibil decât datorită deciziei familiei sale de a contesta în instanță regulile federale care interziceau transplantarea unor organe de la adulți la copii sub 12 ani, povestește Fox News.

Sarah Murnagham, acum în vârstă de 11 ani, suferea de fibroză chistică, o boală genetică gravă care afectează mai ales plămânii. Disperați că medicii spuneau că, fără un transplant de plămâni, va muri, părinții fetei au dat în judecată Departamentul Federal de Sănătate (echivalentul unui minister al sănătății), acuzând că regulamentul privind transplantul de organe la copii sub 12 ani era discriminatoriu, pentru că cei mici nu erau considerați eligibili pentru organe de adulți. Au câștigat această acțiune în instanță și, anul trecut, Sarah a primit alți plămâni.

În iunie 2014, la un an după transplant, Sarah și-a încheiat recuperarea și a început să respire pe cont propriu. Mama ei a postat pe Facebook o fotografie cu fetița respirând singură, după ce medicii i-au înlăturat tubul care o ajuta să respire.

CELE 12 POVEȘTI FRUMOASE DIN 2014 COMPILATE DE FOX NEWS POT FI VĂZUTE AICI

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase